Jazz, pop in mladi solisti

Bojan Tomažič Bojan Tomažič
04.12.2018 16:26

Letošnji koncert Totega big banda v nedeljo, 9. decembra, bo mlad, kot je mlada dobra glasba. Z njim bodo peli Ana Bezjak, Maja Keuc, Dada Kladenik, Nina Strnad in Boštjan Bračič.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Toti big band bo v nedeljo igral za glasbene sladokusce.
Slavko Rajh

Letošnji decembrski koncert Totega big banda bo mlad, kot je mlada dobra glasba. Jazz, pop in mladi solisti so naslovili tradicionalni gala nastop v Veliki dvorani SNG v Mariboru ob koncu leta. "Na koncertu bodo izvedli nekaj instrumentalnih skladb v sodobnejših priredbah, v ritmih funka, rocka, sambe in vokalne skladbe - od znanih jazzovskih standardov do popa," je osrednjo temo dogodka opisal dirigent banda Edvard Holnthaner. Torej tudi popa. "Pop glasba je lahko, tako kot vsa glasba, dobra ali slaba - in naša je dobra, saj jo v originalu izvajajo Amy Winehouse, Adele in podobni. Že imena naših mladih solistov pokažejo njihov odnos do glasbe. Poleg naših dveh standardnih pevcev - Dade Kladenik in Boštjana Bračiča - bodo nastopile še Ana Bezjak, Nina Strnad in Maja Keuc."
V največjem mariborskem bandu igrajo izjemni glasbeniki, ki imajo radi bigbandovsko glasbo. Od lani je novo, da ima Toti big band status društva v javnem interesu na področju kulture in mu zaradi tega ni treba več plačevati najemnine za prostore v stari OŠ Angela Besednjaka na Taboru, v katerih vadijo. "V ansamblu je ena sama sprememba, dobili smo novega pianista, mladega študenta glasbe na Dunaju, Arsenija Krstiča, saj se je prejšnji pianist preselil v Ljubljano in ima preveč dela." Da se je odlično vklopil, pove dirigent. "Ne oziraje se na novega pianista pa smo očitno vedno boljši, saj ponudbe in nastopi kar dežujejo." Letos so 3. avgusta imeli večerni koncert na Ptuju v okviru Ptujske noči, 20. oktobra so na Trgu svobode z njihovo glasbo proslavili občinski praznik, 12. novembra so na Trgu Leona Štuklja igrali na martinovanju, 13. decembra bodo nastopali v Vrbi na avstrijskem Koroškem ob proslavljanju obletnice društva koroških Slovencev, januarja bodo Večerovi gostje na Bobu leta. "Seveda je v zvezi z vsemi temi koncerti ogromno dela, saj igramo na vsakem nastopu drugačen program, kar pa zahteva dosti vaj. Kljub vsemu muzikantje z veseljem prihajajo, čeprav vedo, da s tem delom ne bodo obogateli," je sklenil Edvard Holnthaner, dirigent, skladatelj, aranžer, trobentač in petnajst let umetniški vodja kakovostne glasbene druščine.
Koncert bo povezoval Stane Kocutar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta