(LJUBITELJSKO GLEDALIŠČE) Za smeh in premislek

B. T.
26.02.2023 17:00

V petek se bo v Pekrah začel festival komedije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Selektor Rado Pavalec je izbral osem predstav.  
Bojan Tomažič

Festival komedije v Pekrah bo od petka spet dajal slovenskim ljubiteljskim gledališčem priložnost za predstavitev svoje ustvarjalnosti in občinstvu ponudil priložnost za smeh. Osem predstav je selektor Rado Pavalec odbral od osemnajstih prijavljenih, kar kaže, da se je slovenska gledališka dejavnost po koroni postavila na noge.

Kot vsako leto bo festival tudi tokrat nadgradil dosežke prejšnjega, selektor je izbral tiste, ki poskrbijo za dobro voljo in tudi za premislek. Na sporedu bodo Predstava Hamleta v vasi Spodnja Mrduša v izvedbi Kulturnega društva (KD) Loški oder iz Škofje Loke, Sleparja v krilu (KD Bohinjska Bela), Gospod poslanec (KD Grajena), Svetniki (KD Janez Jalen, Notranje Gorice), Krivica boli (Mah teater, Dragomer), Pamela (Prosvetno društvo Štandrež), Kandidatka Ditka in šofer (KUD Marice Kerenčič, Pesnica), Bolj stare, bolj skeglane (Gledališče Toneta Čufarja, Pesnica). Avtorji so Carlo Goldoni, Branislav Nušič, Ivo Brešan, Ken Ludwig, Michael Hollinger in dvakrat Tone Partljič.

Cena vstopnic ob petkih in sobotah bo osem evrov, vstopnica za razglasitev zmagovalcev festivala, ko se bo predstavil saksofonist Oto Vrhovnik, bo dvanajst evrov. Blagajna v Domu kulture Pekre se bo odprla vsakič dve uri pred predstavo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta