Pandemija in izposoja e-knjig

pv
05.05.2020 16:00

Slovenci so si med karanteno izposodili 90.000 elektronskih knjig v spletni knjižnici Biblos

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mestna knjižnica Ljubljana

Te dni knjižnice ponovno odpirajo svoja vrata, v času karantene, ko so bile zaprte, pa je bil edini način izposoje knjig prek Biblosa, edine slovenske e-knjižnice. Ponuja že več kot 4000 naslovov, vanjo pa je vključenih 61 knjižnic. Ker je bila rast izposoje med pandemijo eksponentna, pri Biblosu napoveduje dolgoročne spremembe bralnih navad.
Biblos ima že 25.000 uporabnikov. Skupnih izposoj je bilo v tem času 90.000 (za primerjavo, lani je bilo v celem letu zabeleženih 98.000 izposoj). V tem času si je vsak uporabnik v povprečju izposodil 3,6 knjige, obiskovalcev pa je bilo do 10.000 na dan. Povprečna dnevna izposoja celotnega obdobja do zdaj je 1740, najvišja dnevna pa kar 2667. Uporabniki prihajajo kar iz 72 držav, največ jih je poleg Slovenije še iz Italije, Avstrije, Hrvaške, Velike Britanije, Belgije, Nemčije, Švice, ZDA in Luksemburga. Zaradi velikega zanimanja in stalnega porasta uporabnikov je tehnična ekipa Beletrine v času karantene naredila tudi več nadgradenj in prilagoditev za izboljšanje sistema ter s tem tudi uporabniške izkušnje. Tehnična podpora pa je zagotovljena tudi novim uporabnikom, ki sistema še ne obvladajo.
"Zato verjamemo, da se bo del slovenskih bralcev za vedno preselil med e-knjige, ki čakajo na policah uporabnikom prijazne platforme, ki se nenehno posodablja in izboljšuje," so ob tem zapisali pri Biblosu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta