Pogovor z avtorico Besede, ki je nimam

20.09.2021 06:00
Leposlovno delo Nataše Konc Lorenzutti, ki ga bo predstavila v Sinagogi Maribor, temelji na resničnih zgodbah o ukradenih otrocih
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nataša Konc Lorenzutti
Andrej Petelinšek

Center judovske kulturne dediščine Sinagoga Maribor vabi jutri, v torek, ob 18. uri na predstavitev knjige Beseda, ki je nimam in pogovor z avtorico Natašo Konc Lorenzutti. Z avtorico se bo pogovarjala Neža Vilhelm.

V romanu, ki ga lahko zdaj tudi v feljtonski obliki berete v Večeru, spremljamo osrednjo protagonistko Sonjo, ki jo po nonini smrti začne vznemirjati družinska zgodovina. Babica in njen brat sta namreč med vojno ostala brez obeh staršev, še posebej skrivnostna pa je bila usoda njune mlajše sestre, ki je kot dojenček izginila, ko so nacisti ločili matere od otrok. Sonja si prizadeva odkriti, kaj se je s to sestrico dogajalo in ali je sploh še živa, ob tem pa se loti raziskovanja usode t. i. ukradenih otrok ter se tako sooči s številnimi vojnimi grozotami.

Beseda, ki je nimam temelji na skupku resničnih zgodb, ki so pregnetene v eno samo, ki je pred nami. Beremo torej leposlovno delo, roman, za katerim pa se skrivajo ure in ure trdega raziskovalnega dela, raziskav na terenu, intervjujev in študija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta