Postanek z Borutom Gombačem

mh
26.01.2021 17:00
Mariborska knjižnica nadaljuje cikel pogovorov s književniki na spletu
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Borut Gombač
Igor Napast

Uveljavljeni, tradicionalni cikel Mariborske knjižnice Literarne postaje se nadaljuje - na spletu. Aktualna Literarna postaja je gostila mariborskega pesnika, pisatelja, dramatika, Veronikinega nagrajenca in Večerovo štajersko osebnost leta v kulturi - Boruta Gombača. Pred kratkim je pri založbi Litera izšla njegova zbirka pravljic z naslovom Skrivnost lebdeče knjige. S svojevrstnim gombačevskim žlahtnim humorjem pa tudi zanj tipično liričnostjo in iskrivostjo je odlično mladinsko pa tudi družinsko branje. Urednik Litere Orlando Uršič se je tokrat pogovarjal z besednim filigranom Gombačem o ustvarjalnem opusu ter kulturnih in družbenih okoliščinah, ki ga spremljajo. Z Gombačevimi uglasbenimi songi je pogovor obogatil kantavtor Marko Grobler.

Borut Gombač je po poklicu in izobrazbi knjižničar. Med letoma 1990 in 1992 je bil samostojni kulturni delavec, od leta 1992 pa je zaposlen v Univerzitetni knjižnici v Mariboru. Je eden od pobudnikov in organizatorjev Slovenskih dnevov knjige v Mariboru (Ko te napiše knjiga). Prejel je Glazerjevo listino za literarno delo, za Velike oči male budilke je bil nominiran za večernico in desetnico. Piše pesmi, kratke zgodbe, pravljice, besedila za songe, radijske in lutkovne igre. Pred zbirko, z veroniko nagrajeno, S konico konice jezika so izšle tri pesniške zbirke, Razblinjene dlani, Sence in sinkope ter Prehod.

E-Literarno postajo si je mogo- če ogledati na povezavi https: /www.youtube.com/watch? v=H8ifgOQAjkA.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta