(RAZSTAVA) Vzporedne prisotnosti Ane Sladetić

P. V.
27.07.2022 20:00

V KIBeli bodo jutri, v četrtek, ob 19. uri odprli razstavo del hrvaške umetnice

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ana Sladetić: Razširjena resničnost, 2022 
Kibla

Ana Sladetić likovne tehnike nadaljuje v razširjene in navidezne resničnosti, pri čemer uporablja sodobne tehnologije in samosvoje metode pri razkrivanju del in interakciji z njimi, so ob razstavi zapisali v Kibli. Umetnica si prizadeva za kreativno ozaveščanje in vizualno organizacijo dialoga med sodobno tehnologijo in tradicijo. Izkušnje, ki jih imajo obiskovalci v neposredni komunikaciji z deli, so zanjo izjemnega pomena. To pa še okrepi z interaktivnim pristopom k ogledu eksponatov.

Na razstavi Vzporedne prisotnosti v KiBeli umetnica predstavlja tri kompleksna, vizualno raznolika, a hkrati konceptualno zelo povezana dela.

O svojem delu umetnica pravi: "Zanima me pogled v okolje, ki obdaja ljudi in kar je okoli njih (kakšni so postopki in s kakšnimi posledicami se sooča posameznik). Zanimajo me tudi nevidni elementi, vgrajeni v tiste, ki nas obdajajo (kakšno vlogo igrajo pri omogočanju vizualne komunikacije). V kombinaciji tradicionalnih in sodobnih medijev so moja dela nastala z

uporabo optike, svetlobe, vzorca, mehanike ali toplote. Pogosto uporabljam tehnike risanja in tiska v interakciji z videom in performansom. V likovnih delih preučujem teme vizualne percepcije, epistemologije, izolacije, življenja na robu družbe, družinskega življenja in vzporedne prisotnosti." Pravi tudi: "S svojimi deli premikam meje videnega in doživetega. Navdihujejo me današnji svet komuniciranja in razpoložljive tehnologije v dialogu s tradicionalnimi mediji. S svojimi zadnjimi deli postavljam pod vprašaj varnost doma, (ne)mobilnost in prisotnost pred delom, da obiskovalec ali udeleženec odkrije delo samo, izve skrite informacije in doživi izkušnjo. Menim, da je izkustveno učenje nujno za spodbujanje notranje motivacije in shranjevanje naučenega, videnega in preizkušenega."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta