Resno moteni, Hamlet in drugi

Bojan Tomažič Bojan Tomažič
24.02.2020 15:18

V Pekrah so izbrali predstave za festival komedije, ki se začne 6. marca

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rado Pavalec je izbral osem najboljših, ob njem Tone Partljič. 
Bojan Tomažič

Selektor Rado Pavalec, ki je konec januarja praznoval osemdeseti rojstni dan, je izbral predstave za letošnji Festival komedije Pekre. Ob petkih in sobotah od 6. do 28 marca se bo predstavilo osem ljubiteljskih gledaliških skupin, v nedeljo, 29. marca, bo na zaključku Vlado Novak uprizoril Govor malemu človeku Wilhelma Reicha.
Začelo se bo z erotično komedijo Menjava ženi avtorja Radeta Vukotića, ki jo bo zaigrala gledališka skupina Kulturnega društva Ivana Kaučiča iz Ljutomera, režiser je Srečko Centrih. Skupina kulturnega društva Domovina iz Ospa je Partljičevo Gospo poslančevo podomačila v Šjoro vt poslanca, režiral je Igor Štamulak. Igralci iz KUD-a Svoboda Prebold bodo izvedli komedijo Moža je zatajila neznanega avtorja, režiser je Sašo Juhart. Šentjakobsko gledališče iz Ljubljane bo izvedlo Resno motene Laurenta Baffieja, režiral jih je Jernej Kobal. Odrasla gledališka skupina KUD-a Vitomarci je priredila Hamleta v vasi Mrduša Donja (pravzaprav je to napravil Tone Partljič) avtorja Iva Brešana in nastal je (H)amlet v Spodnjem Grabonoši, režiser je Milan Černel.
KUD Vesel teater iz Dolenjskih Toplic bo predstavil Trgovino s samomorilskimi pripomočki Žige Valetiča, režiserka je Maja Gal Štromar. Kulturno društvo Bohinjska Bela bo zaigralo predstavo Govorice Simona Neila, režirala jo je Bernarda Gašperčič. Po motivih filmskega scenarija Kdo tam poje Dušana Kovačevića je igralska skupina gledališča Toneta Čufarja z Jesenic naredila komedijo Vozi, Miško. Režiser je Gregor Čušin.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta