V Ljubljani in Novem mestu še en (knjižni) Sejem na zraku

kr
04.09.2020 10:24
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tretji in zadnji Sejem na zraku letos
Neznan

V Ljubljani in Novem mestu bo ta konec tedna tretji Sejem na zraku. V Ljubljani bo sejem na vrtu Društva slovenskih pisateljev, v Novem mestu pa pred knjigarno Goga.
Tretji Sejem na zraku za letos zaključuje niz knjižnih sejmov, ki jih je Pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature organizirala kot pomoč slovenskim založnikom, ki so bili zaradi epidemije skoraj povsem ob posel. Knjigarne in knjižnice so bile zaprte, avtorji svojega dela niso mogli promovirati, nove knjige niso izhajale, državno subvencioniranje je postalo negotovo.
Sejmi so potrdili, sporočajo iz Pisarne, da med bralci kljub vsemu obstaja potreba po (sejemskem) nakupovanju knjig in da so založniki ob primerni priložnosti pripravljeni stopiti skupaj.
Posebnost lokacije sejma v Ljubljani je tudi ta, da so na stojnicah prisotni založniki, ki so najboljši poznavalci svojih knjižnih izdaj in zato tudi najboljši svetovalci pri nakupu knjig, kar so obiskovalci preteklih sejmov izpostavili kot prednost. Obenem Sejem na zraku pomeni prostor za medsebojno spoznavanje, povezovanje in druženje založnikov, še sporoča organizator.
V Ljubljani bo sejem od danes do nedelje, vsak dan od 10. do 20. ure, v Novem mestu pa danes od 10. do 20. ure ter v soboto od 10. do 14. ure. V primeru dežja sejma ne bo, so še sporočili iz Pisarne Ljubljane, Unescovega mesta literature.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta