(VIDEO) Na tokratni akciji za kulturo moški zbranim kričal: "Vse vas bom povozil!"

K. Š.
17.06.2020 09:58

Delavci in delavke v kulturi so včeraj pred ministrstvom spet izvedli akcijo za kulturo. A zbor ni minil brez incidenta ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Željko Stevanić/ifp

V sklopu akcije so se zbrani posedli na cestišče pred ministrstvom in kar nekaj časa v tišini spremljali (ne)dogajanje pred seboj, nato pa gromko ploskali. Ob akciji so pozvali h konstruktivnemu odzivu ministrstva. Kmalu se jim je približal moški in začel z rokami vneto nakazovati, naj se poberejo. "Domov raje delat, domov raje delat," jim je glasno svetoval, v nadaljevanju pa postregel še z grožnjo. "Vse vas bom povozil," je dejal. Kmalu so se besnemu gospodu približali policisti in ga pospremili v drugo smer. 
Moškemu so zbrani odgovorili z vzkliki: "Buuu, buuu, buuu!" Poglejte si spodnji videoposnetek:
{twitter}https://twitter.com/naobrobju/status/1272900609725906965{/twitter}
Članica aktiva, umetnostna zgodovinarka in kritičarka Petja Grafenauer je za STA sicer dejala, da z akcijo ponovno opozarjajo na delovanje ministrstva za kulturo. "Najprej na njegovo neodzivnost na krizo, potem na predstavljanje tega, kar je redno delo ministrstva kot reševanje krize," izpostavlja.

Željko Stevanić/ifp
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta