5 nasvetov, da malo stanovanje zadiha kot veliko

Jasna Marin Jasna Marin
17.09.2020 06:00

O velikem stanovanju in prostorni hiši sanja marsikdo, kljub temu pa veliko ljudi živi v majhnih domovanjih. Razkrivamo vam, kako obrniti majhnost v svoj prid, da bodo majhni prostori skupaj z vami zadihali na polno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Raumplus

Odgrnjeno, zagrnjeno

Živite v garsonjeri, ki jo je treba še malce razdeliti na funkcionalno ločene predele? Kaj ko bi si pri tem pomagali z zavesami? Te so lahkotnejše in enostavnejše za montažo kot drsna vrata. Resda slednja nekoliko omilijo hrup, zato pa so zavese primerne za prostore, kjer živi eden ali dva. Če je spalnica razmetana in na duri potrka nepričakovan obisk, le na hitro zagrnite zavese in že bo kotiček za zaveso skrit.

Ikea

Mini regali

Če prostor to dopušča, si za posteljnim zglavjem omislite mini poličnik. Ta lahko sega tudi do stropa, če želite. A ker si je treba v spalnici zagotoviti tudi pravšnje udobje, raje poskrbite, da bo regal s stranskimi policami tako visok, da boste nanj brez pretirane telovadbe in jogijskega raztegovanja lahko nanj odložili knjigo, očala, robčke in še kakšno malenkost.

Ikea

Bela ni vedno prava

Kolikokrat ste že slišali, da bela navidezno poveča prostor? Pri majhnih prostorih ni nujno, da se držite tega vodila, kajti prav barvni kontrasti poskrbijo, da je prostor videti globlji in daljši. Da, celo črno si lahko privoščite, ali denimo globoko modrino, le da ta naj nikoli ne bo edina. Uporabite jo v kombinaciji s kakšno svetlo barvo ali belo. Pa v kotu, kamor ne boste spravili stola, si privoščite klop za sedenje, da bo tudi za mizo vselej prijetno.

Argos

Skriti kotiček

Za drsnimi vrati je lahko marsikaj, domača pisarna, omara, skladišče za čevlje. Ne glede, čemu je namenjen prostor pod strmo poševnino, v vsakem primeru velja, da takrat, ko so vrata zaprta, celotni ambient deluje urejeno. Če so drsna vrata velika, dobi obiskovalec občutek, kot da se za njimi skriva še dodatna soba.

Raumplus

Red v omari

Živite v študentskem domu ali pa oddajate v najem majhno stanovanje, kjer nikakor ne pridete do prave ideje za postavitev omare? Poskusite z izvlečno omaro. V kuhinjah je takšna rešitev že precej pogosta in priljubljena, v spalnicah pa se redkokdo spomni nanjo. Če bi se vsakič, ko se omara odpre, v njej prižgala še luč, bi bilo toliko manj iskanja in več reda v notranjosti.

Deavita
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta