Družinska tradicija: S pravo keramiko najdejo rešitev za vsako željo

Barbara Gavez Volčjak Barbara Gavez Volčjak
24.06.2022 02:00

Letos praznuje 30 let obstoja salon keramičnih ploščic in kopalniške opreme Keramin, ki je v lasti samostojnega podjetnika Fredija Rožiča.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Keramin

V Keraminu se pohvalijo, da so obiskovalci njihovega salona deležni posebne pozornosti, in zatrjujejo: "Najdemo rešitev za vsako željo in rešimo vsak problem." Fredi Rožič je za karierno pot izbral družinsko tradicijo, saj je bil keramičar že njegov oče Jože in je izkušnje prenesel na sina. Fredi je svoj prvi projekt uspešno izpeljal že pri 16 letih, leta 1982, in to leto šteje za začetke svoje keramičarske dejavnosti. Lastno podjetje je zagnal leta 1988. Kmalu je ugotovil, kako pomembna je kakovost ploščic, zato je nekaj let kasneje, leta 1992, odprl trgovino s prvorazredno keramiko, da je lahko strankam ponudil najbolj kakovostne izdelke na tržišču. Prvo trgovino si je Fredi Rožič uredil v Kungoti. Na posel se je spoznal, obenem pa je bilo povpraševanje po keramiki vedno večje, zato je leta 1994 odprl salon keramike in sanitarne opreme na Betnavski cesti v Mariboru. Kakovostna ponudba je privabila še več zadovoljnih strank. Nato je Fredi spoznal Vlasto. Vlasta je prav tako poprijela za delo, saj je bilo v salonu vedno večje povpraševanje, salon pa je postajal premajhen. Tako sta se leta 2002 odločila in preselila salon v večji prostor na Tržaški cesti 65. Z obsegom poslovanja je raslo tudi število zaposlenih.

Trenutno je v podjetju Keramin zaposlenih sedem ljudi. Spodaj z leve: Vlasta Rožič, Sergeja Kuzman, Danijela Lubej in Karmen Jurančič, zadaj: Fredi Rožič in Tine Fric. Na sliki manjka Martin Oblak.
Keramin

Nepopustljivi borec

Vse je potekalo gladko, posel je cvetel, še istega leta pa se je Frediju življenje skoraj sesulo na koščke: njegovo življenje je viselo na nitki, anevrizma bi bila zanj skoraj usodna. Toda ker je po naravi borec, je kljub težavam začel znova in nadaljeval zgodbo Keramina. Leta 2006 so salon prvič renovirali, a je kmalu spet postal premajhen, zato so Keramin leta 2012, v času najhujše krize, preselili v večji prostor na istem naslovu, kjer je še danes. Prejšnje prostore še vedno uporabljajo, vanje so leta 2014 pripeljali t. i. ekstra keramiko za kupce, ki si želijo nečesa posebnega. Predstavili so jo na galerijski način, novost pa so bile 2-centimetrske ploščice in ploščice velikih formatov.

Razstavni prostor, ki je na ogled 24 ur na dan

Nato se je porodila zamisel, da bi strankam ponudili nakupovanje preko spleta. Leta 2018 so ustanovili spletno trgovino Keramika Online. Najprej so jo želeli povsem ločiti od salona, a so kmalu ugotovili, da je najbolje oboje združiti in v salon privabiti tudi ljudi z drugih koncev Slovenije. Stranke pa so prišle tudi iz tujine. Tako so v Keraminu preko spleta že velikokrat prodali ploščice na drug konec Evrope, kar štejejo za velik uspeh. Med epidemijo covida-19 leta 2020 so uvedli novost: ploščice so razstavili na zunanjem razstavnem prostoru pred salonom, kjer si jih kupci lahko ogledajo 24 ur na dan sedem dni v tednu.

Zaposleni v Keraminu se redno izobražujejo in obiskujejo sejme ter sledijo trendom, zato lahko strankam zagotovijo strokovno pomoč pri izvedbi vseh njihovih zamisli – najsi bo to sanjska kopalnica ali s keramiko obložena terasa, po kateri boste radi stopali še leta in leta.

Poleg prvorazredne keramike v salonu ponujajo tudi kopalniško opremo.
Keramin
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta