(FOTO) Bi radi na hitro polepšali dom? Uporabite blazine in pregrinjala

Jasna Marin Jasna Marin
02.02.2021 04:00
Tako dekorativne kot tudi blazine za sedenje in pregrinjala za posteljo v prostor vnesejo poseben čar in pripomorejo k prijetnemu počutju v stanovanju.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Messe Frankfurt Exhibition Gmbh/Jochen Günther

Dekorativne tkanine spadajo med tiste elemente, s katerimi si zlahka pričaramo drobne spremembe v stanovanju. K dekorativnim tkaninam prištevamo prte, zavese, baldahine, pregrinjala, blago za okrasne blazine in pohištveno blago, če je to tapecirano. Poglejmo podrobneje v svet blazin in pregrinjal.


Missoni Home

Ravno prav mehke blazine

Zlasti v obdobju, ko se več zadržujemo v stanovanju, se radi zleknemo na kavč in tam prebiramo knjigo ali pa se tu in tam predajamo brezdelju. V takšnih trenutkih so prav blazine tiste, ki nam zagotavljajo udobje, zlasti če so izdelane iz materialov, ki so prijetni na otip, ter v barvah, ki so nam pri srcu in se obenem lepo podajo v prostor. Blazine so lahko iz naravnih vlaken (bombaž, laneno platno, filc), umetnih vlaken, redkeje najdemo tudi blazine iz usnja. Barvo in strukturo blaga, iz katerega so narejene okrasne blazine ali dekorativne prevleke, vselej poskusimo prilagoditi že uporabljenim materialom in pohištvu v prostoru.

366 Concept


Gudrun Sjoden

Pogled v spalnico

Postelje so veliko privlačnejše, če je nežna posteljnina prekrita z razkošnim pregrinjalom, za čarobnost prostora pa lahko poskrbimo tudi z dekorativnimi odejami, ki jih uporabljamo pri posedanju na sedežnem pohištvu. Odeje naj bodo pralne in iz mehkega materiala. Kadar kupujemo pregrinjala za postelje, se lahko odločimo za podobne materiale kot so tisti za dekorativne blazine, če pa želimo imeti v stanovanju kaj nenavadnega, potem lahko izberemo tudi pregrinjala iz filca, pisana pletena pregrinjala in krpanke – to so pisane odeje, sešite iz več kosov tkanine, ki največkrat tvorijo zanimiv geometrijski vzorec. Če niste prepričani, katere barve in vzorci dekorativnih tkanin se najbolje podajo v vaše stanovanje, potem je vsekakor priporočljivo, da se posvetujete s strokovnjakom: vprašate lahko notranjega opremljevalca ali svetovalca v specializirani trgovini z dekorativnim tekstilom, ki mu pošljete fotografijo vaše spalnice. Tako vam bo lahko svetovalec ponudil ustrezno barvno paleto, ki se bo skladala s preostalimi elementi v stanovanju in poskrbela za prijetno vzdušje v vašem domu.

The French Vedroom Co.


 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta