(FOTO) Kako izbrati ustrezno omaro za prostor z visokim stropom?

Kvadrati
06.09.2021 04:00
V stanovanju z visokim stropom je treba poskrbeti za to, da bodo v vgradni omari zlahka dosegljivi obešalniki in police, ki so visoko zgoraj, a to še zdaleč ni vse ...
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Izi Mobili

V podjetju IZI mobili poudarjajo, da naj bo oprema v stanovanju funkcionalna, predvsem pa naj bo pohištvo zasnovano tako, da so stvari v omarah dosegljive brez naprezanja oziroma pretiranega sklanjanja ali nevarnega vzpenjanja na lestev ali stol.

Izi Mobili

Po meri

Prav zato se kot funkcionalna rešitev v ospredje postavljajo po meri izdelane vgradne omare, s katerimi imamo možnost, da se notranja oprema prilagodi. "V spodnjem delu imamo lahko do višine 90 centimetrov več izvlečnih predalov, polic in košar. Police in garderobne cevi se naredijo do višine 190 centimetrov, kar se lahko doseže brez naprezanja. Zgornji deli omar so po navadi namenjeni nesezonski garderobi ali dodatni posteljnini," razložijo sogovorniki.

Izi Mobili

Za prostor, ki sega v višave

Za visok prostor, kjer omara po meri sega vse do stropa, je najbolje, če se uporabi posebna tehnična rešitev – garderobno dvigalo. “Obešalniki, dosegljivi s pomočjo garderobnega dvigala, ki se izvleče in spusti iz omare, nam poenostavijo dostop do oblačil, spravljenih na višini. Če pa so na višini police, te lažje dosežemo s pomočjo lestve, ki jo lahko pospravimo v dno omare,” pojasnjujejo v podjetju IZI mobil. Vse se lahko zmontira na višino, ki je primerna oziroma dosegljiva za uporabnike. Stvari so na tak način pospravljene pregledno in dostopno.

Izi Mobili

Kaj pa barve?

Tudi barvna skladnost pohištva in sten je marsikomu silno pomembna. Barvo slehernega elementa garderobne omare, pa najsi gre za vrata, korpus ali police, izberemo in naročimo barve, ki so skladne s stenami. Za omare niso primerne stenske barve, temveč poseben lak za pohištvo s pestrim barvnim razponom z RAL-lestvice, tako da se zlahka poskrbi za barvno harmonijo pohištva v prostoru.

Izi Mobili


Izi Mobili
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta