(FOTO) Kuhinjski slog, ki vabi nazaj k naravi

Kvadrati
26.08.2021 04:00
V kulturi, v kateri prevladujejo pametne naprave, mnogi vedno bolj vztrajno iščejo pot nazaj k naravi, k bistvu vsega. Da bi zadovoljili hrepenenje po svežini in neokrnjeni lepoti narave, se odločajo za slog, ki pripoveduje zgodbo surove prvinskosti.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Team 7

Kot nekakšen odziv na hrepenenje po avtentičnosti ta stil črpa svoje bistvo in prepoznavni karakter iz matere zemlje, kjer jemlje tako barve in oblike kot materiale. Baker, denimo, predstavlja eno od trendovskih kovin, ki vnašajo v interier živahen in topel pridih. Topla je pravzaprav celotna barvna paleta, ki skupaj s teksturami naravnih tkanin in v družbi grobo obdelanega lesa in starih opek ustvarja pristno bivalno doživetje.

Shutterstock


Team 7

Odpiranje čutov

Kjer vsa ta toplina trči ob bujno vegetacijo, se v človeku prebuja raziskovalna duša in se veseli vsakršnih, tudi kulinaričnih potovanj. Takšna kuhinja ponuja ekološko okolje, oplemeniteno s tehnološkim napredkom, v katerem se zlahka in vedno znova odpirajo vsi čuti. To je prostor za pristaše divje hrane in veličastne narave, vse njene teksture, vso barvitost, in energijo, ki jo ponuja.

Shutterstock

Raziskovanje prvinskosti

Živahni trend, ki s polno žlico zajema vso pestrost sodobnega bivalnega ritma, v prostor vključuje aparate, ki delujejo na dotik, a tik ob njih bodo prsti lahko podrsali po povoskanih površinah in oljenem lesu. Tudi gospodinjske stroje boste v takšnem domu lahko upravljali daljinsko, zato pa boste v hladilniku vselej našli zelenjavo z ekološkega vrta, krompir in ribe pa se bodo spekli v grobo obdelanem črnem glinenem pekaču, ki so ga lastniki prinesli s pohajkovanja po etno trgu tam nekje na jugu.

Team 7


Popolna odsotnost kiča poveličuje pristnost, v tej kuhinji boste zlahka našli kakšen edinstven pripomoček, denimo poseben lomilec za orehe ali vrsto lesenih kuhalnici in žlic, ki bodo sporočale, da se tudi takrat, ko ni čas za prehranjevanje, v kuhinji najde kaj takšnega, kar pritegne radovednost in prebuja željo po odkrivanju prvinskega sveta.

Shutterstock
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta