(FOTO) Svet kopalnice naj se vrti okoli pravega umivalnika

Kvadrati
08.08.2021 04:00
Premišljena izbira pohištva zagotavlja prijetno in sproščeno vzdušje v kopalnici. Na kaj je treba biti pozoren pri elementu, ki je v tem prostoru največ v uporabi?
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Villeroy & Boch

Marsikdo preživi pred umivalniškim blokom veliko časa, zato temu številni proizvajalci kopalniške opreme namenjajo vse več pozornosti, naj gre zgolj za estetske elemente, detajle ali za uporabnost in prilagojenost pohištva, ki pride do izraza predvsem pri najmlajših, starejši generaciji ali gibalno oviranih ljudeh. Predstavljamo nekaj dejstev, ki ustvarjajo uporabniku prijazno kopalnico.

Villeroy & Boch

Majhen poseg za velik učinek

V zadnjih letih so v trendu umivalniki, ki stojijo na pultu ali omarici, pa tudi samostoječi umivalniki, na primer v obliki stebra. Priljubljeni so zlasti pravokotni modeli, ker so najbolj praktični in zavzemajo najmanj prostora, obenem pa so omarice dovolj dvignjene, da lahko neovirano počistimo tla. Za osvežitev kopalnice tako nikakor ni nujno, da se lotimo kompletne prenove, temveč zadostuje že menjava umivalnika ali armature in omaric okoli njega. Vsekakor je priporočljivo, da je umivalnik nameščen tako, da je zgornji rob na višini 90 centimetrov od tal.

Villeroy & Boch

Dovolj prostora za odlaganje

Pri modernih kopalnicah se nemalokrat zgodi, da so izjemno privlačne na pogled, pri čemer pa je uporabnost pogosto drugotnega pomena. Ker imajo take kopalnice običajno premalo prostora za odlaganje in shranjevanje, so proizvajalci naredili korak naprej in prepletli praktičnost z vizualnostjo. Tako je zaželeno, da pohištvo v kopalnici ponuja ogromno odlagalnih površin ter mehko zapiranje vrat in predalov. Preden se torej odločimo za nov umivalni prostor, pomislimo na njegovo uporabnost in varnostne elemente, kot so na primer že omenjeni zaobljeni robovi, ki so še kako pomembni, če imamo majhne otroke.

Inda

Uporabni dvojni umivalnik

Če kopalnico uporablja več družinskih članov, sta prostor okoli umivalnika in njegova velikost zelo pomembna. Širši umivalnik z dvema armaturama ali dvojni umivalnik je tako idealna in zelo hvaležna rešitev, s katero pridobimo več prostora za odlaganje, omislimo pa si lahko tudi večje ogledalo. Izbira stila umivalnika je odvisna od posameznika, vsekakor pa je pomembno, da se prostor okoli umivalnika ujema z drugimi kopalniškimi elementi.

Delpha

Osvetlitev

Prostor okoli umivalnika in ogledala naj bo poživljajoč in dobro osvetljen, saj bo takšen dobro vplival na počutje. Bolj kot luč na stropu je primerna razpršena svetloba s strani ali od zgoraj, tako je obraz enakomerno osvetljen, brez nepotrebnih senc. Tudi pri dvojnem umivalniku ne smemo pozabiti na svetlobo. Ta naj pada navpično na ogledalo, da ne moti uporabnika drugega umivalnika. Dobrodošla je tudi ambientalna osvetlitev, ki se lahko vgradi v niše ali police.

Delpha

Pomembne podrobnosti

Ne glede na to, kakšen bo prostor okoli umivalnika, je dobro, da pozornost posvetimo tudi navideznim malenkostim, ki se znajo izkazati za zelo uporabne. Praktično je, da so v omaricah električne vtičnice, da so nam zmeraj pri roki, obenem pa zaščitene pred vodo. Ne pozabimo, da ob umivalnik sodijo kopalniški dodatki, kot so obešalniki za brisače, posodica za milo, prostor za zobne ščetke, britvice ... Prav prijazno pohištvo in detajli okoli umivalnika dajo kopalnici poseben, unikaten pečat.

Geberit
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta