(FOTO) Poglejte si nagrajeno stanovanje z navdihujočimi rešitvami

Jasna Marin Jasna Marin
22.09.2020 03:00

La Casa de Cathy je barvito domovanje mladega zakonskega para, ki nosi ime po svoji lastnici.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
A Lentil Design Studio

Prikupno domovanje v Tajpeju, prestolnici Tajvana, meri zgolj 63 kvadratnih metrov. Sprva so bile v hiši dve spalnici, dve dnevni sobi in dve kopalnici. Arhitekti iz A lentil design studia so notranjost nato preoblikovali v skladu z načinom življenja njenih lastnikov.

A Lentil Design Studio

Vedno pospravljena kuhinja

Kuhinjo in dnevno sobo so združili v enoten bivalni prostor. Jedilna miza je umeščena pravokotno ob kuhinjski otok, medtem ko so kuhinjske omarice in delovne površine razporejene tako, da je kuhinja vsak trenutek videti pospravljena. Stena za kuhinjskimi omaricami je obložena z živo rumenimi keramičnimi ploščicami v videzu opeke.

A Lentil Design Studio


Rumen je tudi podboj velikih drsnih vrat na prehodu v kopalnico. Eno steno kopalnice krasijo ploščice azulejo, ki z barvo in obliko učinkovito poživijo prostor. Ob vstopu v spalnico pa opazimo turkizno zeleno steno in omaro rjavordeče barve.

A Lentil Design Studio

Nenavaden prehod v spalnico

Najljubša točka stanovalcev, mlajših zakoncev, je homocentrični kvadratasti prehod v spalnici, saj omogoča nemoteno prehajanje iz enega prostora v drugega. Arhitekti so se odločili ohraniti le eno kopalnico, medtem ko so na mestu, kjer je bila prej druga kopalnica, ustvarili prostor za toaletno mizico in prostorno garderobno omaro.

A Lentil Design Studio


Iz kopalnice so odstranili kopalno kad in jo zamenjali s prostorno kabino za prhanje. Stranišče in umivalnik so premestili na drugo stran ter s tem omogočili učinkovitejšo izrabo prostora.

A Lentil Design Studio


V sobi, ki na drugi strani meji na kopalnico, so porušili del zidu in namesto njega postavili poševno steno, s čimer so nekoliko povečali jedilnico in kuhinjo ter tako poskrbeli, da je bivanje še udobnejše. Razporeditev prostorov je taka, da se prav vsi kopajo v naravni svetlobi, ki v hišo prodira skozi velika okna.

Izkoriščen vsak kotiček

Arhitekti so s premišljenim načrtovanjem poskrbeli, da je v razmeroma majhni hiši maksimalno izkoriščen prav vsak kotiček. Sveži barvni odtenki odprti prostor učinkovito ločujejo na posamezna območja. Za barvno ravnovesje poskrbijo večinoma bele stene, pohištvo in vrata iz svetlega lesa ter zanimivi črni poudarki. Hišo odlikuje moderen in prijeten dizajn, ki se prilagaja stanovalcema in ne obratno. To je prepričalo tudi komisijo ocenjevalcev, ki so A lenti design studiu podelili nagrado German design award 2020 za odlično arhitekturo.

A Lentil Design Studio
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta