(FOTO) Prikupni ovoj za vazo, ki ga lahko izdelate sami

Jasna Marin Jasna Marin
21.02.2021 04:00
Če vam je všeč betonski videz, si privoščite malce igre, kot v otroštvu, ko ste gnetli plastelin. Le da namesto barvastega plastelina uporabite modelirno maso v sivi barvi.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Blumenbüro Holland

Naše babice so nekoč na vrt sejale cvetlice, ki so jih uporabljale za različne namene: iz njih so pripravljale šopke za v vazo, jih podarjale ob rojstnih dnevih, iz cvetov oblikovale poročne kotiljončke, jih nosile na pokopališče. Na setev enoletnic za cvetlične šopke še počakajte, dokler na vrtu ne bo več nevarnosti zmrzali. Medtem pa lahko naredite nekaj drugega: poigrajte se z modelirno maso v sivi barvi in na zelo preprost način izdelajte okrasni ovoj z dekorativnim odtisom za vazo, ki vam bo krasil stanovanje.

1. korak

Za okras z rastlinskim odtisom boste potrebovali dve srednji veliki stekleni vazi s širokim vratom, modelirno maso v sivi barvi, desko za rezanje, prazno steklenico, aluminijasto folijo, pisano cvetje, rastlinske liste z izrazito žilnato strukturo, denimo od potonik ali praproti, lahko tudi od kakšne sobne rastline.

Blumenbüro Holland

2. korak

Odrezane liste z bogato žilno strukturo položite na aluminijasto folijo. Na vrh položite del modelirne mase in jo razvaljajte s steklenico, tako da bo odtis listov na gnetljivem materialu čim bolj opazen. Če modelirno maso z rokami poprej dobro segrejete, jo boste lažje razvaljali in oblikovali.

Blumenbüro Holland

3. korak

Na vazo previdno pritrdite razvaljani material z dekorativnim odtisom. Pri tem poskrbite, da maso dovolj dobro pritisnete ob steno vaze, da se materiala dobro sprimeta. Nato odstranite aluminijasto folijo kar se da pazljivo.

Blumenbüro Holland

4. korak

Ko se masa posuši in strdi, se dobro drži vaze. Vazo do tretjine napolnite z vodo in vanjo postavite cvetlice, kot so lilije, tirški nageljni, tudi kakšna potonika. Če boste redno menjavali vodo, lahko cvetlice v vazi ostanejo tudi dva tedna.

Blumenbüro Holland
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta