Imenitne hiše, ki vabijo k udobnemu bivanju

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
12.03.2024 04:00

Največja proizvajalca montažnih hiš v Sloveniji, Marles hiše in Lumar, predstavljata po dve najbolj priljubljeni hiši iz svoje ponudbe, hkrati pa pojasnjujeta, zakaj so prav te hiše najbolj iskane med kupci.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marlesova individualna atrijska hiša se razprostira na 125 kvadratnih metrih. Ima vse, kar imajo velike hiše.
Marles

S poudarkom na kakovosti, inovacijah in prilagodljivosti podjetji Marles hiše in Lumar osvajata srca kupcev s hišami, ki združujejo sodobno oblikovanje, udobje, energetsko učinkovitost ter trajnostne materiale. Pri Lumarju podrobneje spregovorijo o hišah Varius in Atractivo, ki sta silno zanimivi za bodoče lastnike hiš, pri Marles hišah izpostavijo kot trenutno najbolj atraktivni atrijsko in urbano nadstropno hišo.

Individualno prilagojena atrijska hiša: Njena posebnost je odprtost

Marlesova individualna atrijska hiša izstopa zahvaljujoč arhitekturnemu konceptu, usklajenosti tlorisa ter premišljeni umestitvi na parcelo, v skladu z vsemi urbanističnimi smernicami. "Na 125 kvadratnih metrih bivalnega prostora je razporejen osrednji prostor s kuhinjo, servisnimi prostori ter dvema otroškima sobama, medtem ko je starševski del povsem ločen, tvorita ga kopalnica in spalnica z garderobo. Terasa v velikosti 70 kvadratnih metrov pa omogoča prijetno druženje tudi na prostem," opisujejo hišo v Marlesu, hkrati pa poudarjajo, da je njena posebnost odprtost, ki v dnevnem bivalnem prostoru sega vse do slemena, kar občutno prispeva k prostorni in zračni notranjosti.

Prav tako izpostavijo, da hiša dosega pasivni energetski razred z vrednostjo manjšo ali enako 15 kWh/m2a, kar investitorjem omogoča pridobitev nepovratnih finančnih sredstev iz javnega poziva Eko sklada za gradnjo pasivnih ali skoraj ničenergijskih hiš. Ogrevanje stavbe je zagotovljeno s toplotno črpalko, medtem ko centralno prezračevanje z rekuperacijo toplote in z entalpijskim izmenjevalnikom samodejno uravnava zračno vlago, kar je še posebej pomembno v suhih zimskih mesecih. "Pri gradnji Marles hiše so upoštevana načela trajnostne gradnje, medtem ko konstrukcijski sistem zagotavlja visoko stopnjo toplotne, zvočne, protipotresne in protipožarne zaščite," pravijo.

Posebnost Marlesove atrijske hiše je njena odprtost, ki v dnevnem bivalnem prostoru sega vse do slemena, kar prispeva k prostornosti in zračnosti notranjosti.
Marles

Moderna urbana nadstropna hiša

V ospredje svoje ponudbe v podjetju Marles hiše postavljajo tudi moderno urbano nadstropno hišo. "Gre za premišljeno zasnovan pametni dom, kjer se stanovanjska površina razteza na udobnih in odlično izkoriščenih 153 kvadratnih metrih. Ustvarili smo ga z namenom optimizacije vsakdanjega življenja lastnikov," odgovarjajo.

Celotna Marlesova urbana nadstropna hiša je povezana z logiko pametnega doma, kar omogoča nadzor nad vsemi njenimi vidiki.
Marles Hiše

Posebnost te hiše je tudi velik odprt bivalni prostor z moderno otočno kuhinjo in stopnicami, elegantno vpetimi v steno. "Zadržana zunanjost skriva izjemno privlačno oblikovan tloris, ki je idejno zasnovan na konceptu skupnega prostora, spodbuja povezanost in druženje, hkrati pa poudarja tudi energijsko učinkovitost ter uporabo naravnih materialov, kar predstavlja trajnostni in kakovostni pristop k izvedbi sodobne družinske hiše," opisujejo karakteristike hiše pri Marlesu. Prav tako opozorijo še na eno zanimivost, ki je, kot dodajajo, sicer lahko aplicirana v vse Marles hiše, in sicer rešitve, ki dom opremijo z inteligenco. Celotna hiša je namreč povezana z logiko pametnega doma, kar omogoča nadzor nad vsemi njenimi vidiki. "Vgrajeni so številni napredni sistemi, kot so toplotna črpalka zrak-voda, rekuperator zraka, talno gretje, cirkulacijski vod za toplo vodo, pametna električna napeljava s senzorji in vremensko postajo, motorizirana senčila na oknih, vhodna vrata in vrata v shrambo pa omogočajo uporabo prstnega odtisa. Celotna razsvetljava v hiši in na prostem deluje na tehnologiji LED, kar zagotavlja manjšo porabo in manjšo stopnjo segrevanja. S pomočjo senzorjev premikanja se luči samodejno prižigajo, medtem ko so okoli hiše v tlakovcih nameščene tudi solarne talne lučke, ki svetijo do osem ur po sončnem zahodu, kar zagotavlja boljšo vidljivost ponoči," še izpostavijo v podjetju Marles hiše.

Marlesov koncept urbane hiše spodbuja povezanost in druženje tudi na veličastni terasi, kjer se lahko stanovalci sprostijo in uživajo v utripu življenja na prostem.
Marles Hiše

Varius: Igriv tloris hiše

Hiša Varius se je, kot pojasnjujejo pri Lumarju, zaradi svoje razgibane in atraktivne zasnove hitro uvrstila med najbolj priljubljene hiše v njihovi ponudbi. "Igriv tloris hiše s poudarjenim odpiranjem na jug zajema 206 kvadratnih metrov bivalnih površin. Atraktivnost hiše dodatno poudari 48 kvadratnih metrov pokrite terase, ki omogoča dostop v prostorno in funkcionalno zasnovano pritličje. Svetli bivalni prostori se prepletajo s pokrito teraso, ki tako postaja podaljšana dnevna soba in prijetno zavetje za druženje v vseh letnih časih."

Privlačnost Lumarjevega Variusa dodatno poudari 48 kvadratnih metrov pokrite terase. Ta prostor je idealen za sprostitev.
Lumar

Hiša ni le privlačna na pogled, temveč prinaša tudi veliko udobja vsem njenim družinskim članom. "Odprte ravne stopnice vodijo v nadstropje s panoramskim oknom in osupljivim pogledom v naravo. Prostorni otroški sobi, skupni družabni kotiček in lastna kopalnica mlajšim članom ponujajo veliko udobja. Spalnična suita pa omogoča staršem dostop na zunanjo teraso, kjer se lahko sprostijo in uživajo v diskretnosti," pravijo v Lumarju. Hiša je na voljo tudi v velikostih 152 in 173 kvadratnih metrov, pri čemer je mogoče izbrati tudi ravno streho.

Lumarjevo hišo Varius odlikujeta prostorno in funkcionalno zasnovano pritličje ter neverjetna zračnost.
Lumar

Atractivo: Možnost integriranih zunanjih teras

V današnjem hitrem tempu življenja, kjer je čas dragocen in kakovostno preživljanje trenutkov doma prihaja vse bolj v ospredje, je po besedah sogovornikov iz Lumarja sodobno zasnovana hiša Atractivo namenjena vsem, ki cenijo družabnost in udobje v širšem krogu družine ter prijateljev. "Poudarek na udobju je viden že v dnevni sobi, jedilnici in kuhinji, ki tvorijo odprto, prostorno in udobno jedro doma. Ta del hiše je zasnovan tako, da omogoča sproščena druženja, ki se z lahkoto nadaljujejo tudi v zavetju zunanjega nadstreška," še opisujejo in dodajajo, da je notranja razporeditev spalnih prostorov zasnovana z dvema nadpovprečno velikima otroškima sobama ter ločeno spalnico, ki se ponaša z walk-in garderobo. Posebna pozornost je namenjena prehodu iz spalnice na zunanjo pohodno teraso, ki ponuja dodaten kakovosten ambient in povezavo z naravo.

Lumarjev Atractivo krasi razgibana in privlačna zasnova. Velika pozornost je namenjena detajlom, kot so čiste linije, atraktivni fasadni materiali ter premišljeno načrtovana okna in vrata.
Lumar

V Lumarju še pojasnjujejo, da je posebnost hiše tudi možnost integriranih zunanjih teras, ki z nežnim prehodom brišejo mejo med notranjim in zunanjim prostorom. Takšna zasnova po njihovih besedah daje hiši novo funkcionalnost in omogoča uživanje v diskretnem zavetju v vseh letnih časih. S tem se ustvarja edinstveno okolje za prijetno in visoko ugodje bivanja, ki odraža sodoben življenjski slog in povezavo z naravo.

Poudarek na udobju v hiši Atractivo je opazen že v dnevni sobi, kjer se prepletata funkcionalnost in estetika, kar omogoča bivanje po meri sodobne družine.
Lumar
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta