Marles začenja novo poglavje z zelenovativnimi domovi za srečnejše življenje

Jasna Marin Jasna Marin
07.03.2024 04:00

Vodilno slovensko podjetje za leseno montažno gradnjo nadaljuje svoje poslanstvo uresničevanja sanj svojih kupcev, obenem pa odpira sveže poglavje v oblikovanju prihodnosti bivanja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Podjetje Marles se na Sejmu Dom predstavlja s prenovljeno podobo blagovne znamke in novimi arhitekturnimi rešitvami.
Marles

Marlesove korenine segajo v osrčje slovenskih gozdov, natančneje v Lovrenc na Pohorju, kjer poganjajo že 100 let. Skozi dolgo zgodovino je podjetje zgradilo več kot 30.000 individualnih objektov doma in v tujini ter več kot 400 vrtcev in šol. Njihova prisotnost na globalnem trgu in postavljanje standardov v trajnostni gradnji z lesom odražata širino znanja in izkušenj zaposlenih v podjetju, ki vseskozi skrbi tudi za razvoj in inovacije, kajti vedno je treba iti s časom naprej ali, še bolje, stopati korak pred časom.

Hiše za srčne ljudi

Na Sejmu Dom, ki poteka med 6. in 10. marcem na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, je podjetje Marles premierno predstavilo novo strategijo, posodobljeno podobo blagovne znamke in inovativne arhitekturne rešitve. Te so osredotočene na potrebe ljudi, ki si želijo graditi lasten dom za srečnejše življenje.

Tadej Gosak, direktor podjetja Marles, poudarja: "Les je v krvi naših zaposlenih in celotnega podjetja. Delamo hiše za srčne ljudi. In verjamem, da smo na pragu novega obdobja. Naša vizija je jasna: ustvariti podnebju naklonjeno prihodnost, kjer vsak dom ne le zagotavlja udobje, ampak tudi varuje okolje. S premierno predstavitvijo nove podobe blagovne znamke in inovativnih arhitekturnih rešitev na Sejmu Dom smo korak bližje uresničitvi te vizije. Prepričan sem, da bomo s širjenjem našega produktnega portfelja in osredotočenostjo na potrebe naših strank postali gonilna sila v ustvarjanju boljše prihodnosti za vse. Marles je pripravljen na to potovanje v novo obdobje uspeha in inovacij."

Tadej Gosak, direktor podjetja Marles
Marles

Melanja Korošec, direktorica strateškega marketinga, je dodala, da so z razvojem strategije blagovne znamke postavili temelje za prihodnost, ki je usmerjena v trajnostno rast. "Nova podoba blagovne znamke in prenovljeni produktni portfelj nista zgolj estetski posodobitvi, temveč odraz našega DNK, naših vrednot in ciljev. Vsak korak, ki ga naredimo, izhaja iz naše strategije znamke, saj verjamemo, da je to ključ za gradnjo trajnih odnosov s strankami in ustvarjanje vrednosti za naše skupnosti. Zavezanost našemu DNK je gonilo inovacij, ki nas vodi v prihodnost, polno priložnosti in uspeha."

Melanja Korošec, direktorica strateškega marketinga
Marles

Končno doma

Z novo podobo blagovne znamke in sloganom Končno doma ter širšim produktnim portfeljem Marles ostaja ključni partner pri uresničevanju sanj o zelenovativnem domu. "Prepričani smo, da gradnja novega doma ni le proces, ki zagotovi štiri stene, ampak ustvarja prostor za srečo in izpolnitev življenja. Vsak detajl, vsaka odločitev je priložnost, da oblikujemo okolje, ki odraža naše sanje in vrednote ter ustvari prijetne in funkcionalne objekte, ki bodo tudi prijazni do okolja, s čimer bomo prispevali k bolj zdravemu in trajnostnemu planetu za prihodnje generacije," je še dejal Tadej Gosak.

Marles Lumniya predstavlja sodobno in navdihujočo hišo, ki postavlja nove standarde bivanja in nadgrajuje vsakdanje življenje.
Marles



Dnevno-bivalni prostor Lumniye se odpira na dvorišče in v naravo ter nudi neomejene možnosti povezave notranjega in zunanjega življenja.
Marles

Pot do sanjskega doma

V Marlesu verjamejo v ustvarjanje boljšega standarda bivanja z oblikovanjem doma na najvišjem nivoju. Ne glede na to, ali se kupci odločijo za popolnoma prilagojeno hišo po meri ali za hišo iz njihovega kataloga, je Marles arhitekturni studio prvi korak na poti do sanjskega doma.

V prenovljenem produktnem portfelju Marles predstavlja tri ključne stebre svoje ponudbe; individualne rešitve združene v liniji ForeverMine, dve popolnoma novi liniji hiš Marles arhitekturnega studia – Pure in Prime ter premišljene rešitve za poslovne investitorje. V hišah linije Pure se prepletata uporabnost in brezčasnost, ki se srečata s trajnim udobjem, medtem ko so v hišah linije Prime v ospredju udobje, eleganca in višji standard bivanja. Linijo ForeverMine odlikuje svoboda bivanja, saj so hiše popolnoma prilagojene željam stanovalcev, brez omejitev.

Dom24h: Prva hiša z negativnim ogljičnim odtisom

Podjetje je postavilo tudi najnaprednejši objekt v Sloveniji, ki je danes vzorčni objekt v Limbušu in služi kot inspiracija in vir navdiha za mnoge kupce. DOM24h sicer predstavlja enega najsodobnejših objektov, ki združuje tako funkcijo bivanja, kot tudi opravljanja dela od doma in aktivnega preživljanja prostega časa. Objekt je celovito energetsko in informacijsko oskrbovan, predstavlja osnovno celico mobilnosti ter omogoča neto nič energijsko bivanje njegovih uporabnikov. V celoti je zasnovan v BiM modelu, kjer je kreiran tudi njegov digitalni dvojček.

Marles Dom24h
Marles

Pri razvoju Marles sledi normam energetske varčnosti, protipotresne gradnje, požarne zaščite, vgrajevanja okolja prijaznih materialov, sodobnim prostorskim ureditvam ter evropskim normam za tovrstno gradnjo. Z Marlesovim vplivom se industrijska proizvodnja stavb iz naravnih in okolju prijaznih materialov nadalje razvija, stavbe z nizkim ogljičnim odtisom pa postajajo prva izbira kupcev okolju prijaznih lesenih stavb.

Marles je zanesljiv in učinkovit poslovni partner, ki tudi večjim investitorjem ponuja celovite gradbene rešitve, gradbene elemente z dodano vrednostjo in bolj trajnostne objekte. Pri gradnji stanovanjskih hiš, turističnih objektov, javnih in poslovnih objektov, vključno s stanovanji, šolami in vrtci, nudijo lastni inženiring, kot tudi sodelujejo z zunanjimi arhitekti in projektivnimi biroji. Zgolj v letu 2023 so pri Marlesu postavili nekaj manj kot 200 objektov v širši regiji, točneje v Švici, Italiji, Avstriji, Nemčiji, Hrvaškem in v Sloveniji, kar podjetje nedvomno uvršča na vodilno mesto na področju lesene gradnje s sistemskimi rešitvami tako po številu objektov kot tudi geografskem pokritju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta