Lumarjevi uspehi v obdobju izzivov

Jasna Marin Jasna Marin
30.01.2024 04:26

V preteklem letu je podjetje Lumar zgradilo 105 hiš in vrtec v Selnici ob Dravi, pridobilo pa je tudi več priznanj in nagrad, ki prinašajo motivacijo za prihodnje projekte in nadaljnji razvoj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Z razvojem novih trajnostnih tehnologij bo Lumar še uspešeje gradil montažne objekte, ki minimalno vplivajo na okolje.
Lumar

Lani so kljub nepredvidljivim razmeram na trgu presegli svoja pričakovanja na področju realizacije in prodaje tako v Sloveniji kot v sosednji Avstriji. "V Avstriji, kjer se podjetja soočajo tudi z do 60-odstotnim upadom prodaje, smo zrasli za 50 odstotkov," razkrivajo v Lumarju.

Med projekti, ki so zaznamovali leto 2023, pri Lumarju izpostavijo, da so zlasti ponosni na gradnjo prvega vrtca v Sloveniji z njihovim inovativnim masivnim sistemom iQwood, brez lepil in kovin, ki postavlja nove smernice in trende pri gradnji javnih objektov.

V Selnici ob Dravi se zaključuje gradnja prvega skoraj ničenergijskega javnega vrtca v Sloveniji, ki je zgrajen izključno iz slovenskega lesa.
Lumar

Strokovnost tudi pri sanaciji po poplavah

"Veseli smo tudi vseh prejetih priznanj, nagrad in certifikatov, ki so dokaz, da sta naša razmišljanje in filozofija trajnostnega delovanja zadnjih dvajset let pravilna in uspešna. Prav tako pa smo nadvse ponosni na odziv naših sodelavcev in partnerjev ob katastrofalnih poplavah lanskega avgusta, ko smo hitro in strokovno pristopili k trajnostni sanaciji in obnovi prizadetih objektov," zagotavlja Marko Lukić, direktor podjetja Lumar.

Marko Lukić, direktor podjetja Lumar, med prejemom nagrade za  trajnostno poslovno prakso na področju okolja
Lumar


Modeli, ki bodo reševali trajnostne izzive

In kakšni so načrti za leto, v katerega smo zakorakali? "Naslednji izziv je povezan s tem, kako naše hiše še bolj povezati tudi z drugimi industrijami – z energetsko in informacijsko industrijo, ter intenzivno vključevati sodobne tehnologije v proces trajnostne gradnje in naš koncept Lumar Zero Emission Living. Hiše oziroma stavbe so stičišče različnih tehnologij in lahko svoje maksimalne učinke dosegajo samo, če so te povezane. Gre za razvojne projekte, kjer iščemo modele in rešitve, ki bodo reševale posamezne izzive. Z nadaljnjim sledenjem visokih standardov sodobne arhitekture, razvojem novih trajnostnih tehnologij ter sodelovanjem z različnimi deležniki bomo uspešno gradili objekte, ki minimalno vplivajo na okolje in omogočajo zdrav ter kakovosten način življenja skozi celoten življenjski cikel," poudarjajo v podjetju Lumar.

Lumar
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta