Kakšna je idealna kopalnica? Z nežnimi toni in brez nepotrebnih robov

Jasna Marin Jasna Marin
30.01.2023 03:20

Svet notranjega oblikovanja je živahna in vedno spreminjajoča se pokrajina. Tudi ko pogledamo v kopalnico, so spremembe in napredek vseskozi prisotni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Villeroy & Boch

Sleherni človek si želi bivati v urejenem domu, kjer se v vsakem prostoru počuti prijetno. So pa predstave o tem, kaj je lepo in privlačno, pri vsakem od nas drugačne, tudi če pomislimo na kopalnico in stranišče.

Moda in trendi se vseskozi spreminjajo, to velja tudi za keramične ploščice, ki jih boste imeli na tleh in stenah kakšnih 15 ali 20 let, morda tudi več. Zato jih je treba izbirati premišljeno, najsi bodo modne smernice posameznega leta še tako privlačne.

Villeroy & Boch

Za ljubitelje barv

V interjerju postajajo vzorci vse bolj priljubljeni, zato bodo letos poslikave v središču pozornosti tudi v kopalnicah. Zahvaljujoč napredku v proizvodnji ploščic, lahko zdaj v mokrih prostorih uporabljate velikoformatno keramiko. V trendu so poslikane oziroma potiskane stenske ploščice, ki na videz spominjajo na fototapete.

A tudi tapete so si pogumno utrle pot v kopalniški prostor - tudi v mokro območje, torej na steno, ki obdaja prho ali kad, ali na steno za umivalnikom. Za kopalnico ni primerna vsaka tapeta, temveč zgolj takšna, ki je stkana iz steklenih vlaken in kjer že na deklaraciji piše, da je namenjena za mokre prostore.

Tapete na kopalniški steni
Wall & Deco

Za tiste, ki prisegajo na umirjenost

Umirjenost in zlata sredina sta na dolgi rok najbolj varno območje pri izbiri ploščic za kopalnico. Letos bodo modne barva slonovine, bledi breskovi toni, barva beljene terakote in svetlo slonokoščeni odtenek. Omenjene barve lahko kombinirate s kontrastnimi sijajnimi in mat zaključki. Izogibajte pa se popolni belini.

Villeroy & Boch

Enostavno vzdrževanje

Vsak si želi v prostorih čim manj čiščenja. Vzdrževanje reda in čistoče v kopalnici je preprostejše, če je ta načrtovana tako, da je v njej čim manj kotov in težko dostopnih mest. V kopalnici naj ne bo preveč nepotrebne opreme, na kateri se po navadi nabirata umazanija in prah.

Shutterstock

Preprost dostop do prhe

Prha v nivoju tal je najbolj udobna za uporabo in za čiščenje. Lahko se vgradi posebna nizka pršna kabina ali talni element z že izdelanim naklonom, ki se obloži s keramiko, kamnom ali kakšno drugo talno oblogo. Prednost te rešitve pred kadjo za prho je v tem, da lahko med najtanjše kompletne sisteme z izdelanim naklonom in talno oblogo vgradite še talno ogrevanje, kar vam zagotovi dodatno udobje s toplimi tlemi in manjšo porabo časa za čiščenje, saj se ogreta tla hitro posušijo. Opisani talni elementi lahko imajo odtok v obliki kanalete na tleh ali v steni, lahko pa imajo centralni odtok.

Geberit

Kaj pa školjka?

Čiščenje je mnogo lažje, če izberete sodobne straniščne školjke brez roba, ker je v njih manj mest, na katerih bi se lahko zadrževale bakterije. Prav tako k preprostejšemu čiščenju školjke pripomorejo sodobne straniščne deske, ki jih je mogoče hitro odstraniti in tako temeljito očistiti vso nečistočo.

Geberit
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta