Na Gospodarskem razstavišču sejem pohištva in notranje opreme

Jasna Marin Jasna Marin
05.11.2019 01:15

Končno doma je slogan, s katerim Ambient Ljubljana – sejem pohištva in notranje opreme ter Dom Plus od 6. do 10. novembra vabita na Gospodarsko razstavišče, kjer vas čakajo navdihujoče novosti, strokovne informacije in sejemski popusti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Milan Simčič/Gospodarsko razstavišče

"V toku časa se spreminja človekov pogled na življenje, na njegovo zasebno in javno sfero. Na prostore, v katerih biva, in skladno z razvojem na udobje v njih. Od bivališč starogrških polis, srednjeveških grajskih soban, meščanskih hiš ali podeželskih kmetij z značilno razporeditvijo prostorov do pametnih hiš v ničenergijskem standardu. A vsi ti prostori imajo skupna namen in pomen: niso le hiša, soba ali stanovanje – prostori za bivanje, ampak so predvsem dom, zavetje, ki daje ljudem občutek sprejetosti, varnosti in topline," razmišlja mag. Iztok Bricl, direktor Gospodarskega razstavišča, in hkrati vabi, da v naslednjih dneh obiščete sejma Ambient Ljubljana in Dom Plus, na katerih bo od 6. do 10. novembra sodelovalo 222 podjetij iz 21 držav. Predstavljala bodo najaktualnejšo ponudbo s področja pohištva in notranje opreme, stavbnega pohištva, ogrevalne in hladilne tehnike ter montažnih hiš.

Jubilejno leto in top, top, top

V jubilejnem letu, ob 65-letnici Gospodarskega razstavišča, tudi sejem Ambient Ljubljana praznuje 30. rojstni dan. V vseh letih je kljuboval spremembam, ki so jim botrovale nove politične in gospodarske razmere v Sloveniji. V zadnjih desetletjih so propadla številna pohištvena podjetja, ki so vlagala v razvoj in imela svoje oblikovalske oddelke. Zaradi tega je tudi na sejmu nastala vrzel, ki pa jo je precej uspešno zapolnila ponudba izdelkov družinskih podjetij in mizarskih delavnic. V vsebinskem pogledu je Ambient Ljubljana obogaten tudi z novimi projekti, ki poudarjajo pomen oblikovanja in ga skušajo približati najširši javnosti. Tako razstavne prostore v vseh dvoranah Gospodarskega razstavišča, montažni dvorani in zunanjih površinah dopolnjuje razstava nagrajenih izdelkov TOP 5. V dvorani Kocka (A2) pa vselej pritegnejo TOP ideje – to je razstava in borza mladih še neuveljavljenih arhitektov in oblikovalcev, ki postavlja v ospredje njihovo kreativnost in inovativnost.

Dizajnerska sedeža in zvočno izolirani paravan za pomemben službeni klic ali za nekajminutno koncentracijo v tišini. Rešitvi, ki ju je lani na sejmu Ambient predstavilo podjetje Klun Ambienti.
Robert Balen

Posebni gost in estetika papirja

Kot posebnega izbranca, ki se bo predstavil v dvorani Kocka, je sejem Ambient letos izbral hrvaško oblikovalsko znamko NUNC, kar pomeni zdaj. NUNC ornamentalno tradicijo pretvarja v igrivo minimalistično oblikovanje. Tradicijo in kulturo vsakdanjega življenja ter tradicionalno oblikovanje uporabnih predmetov razlaga v sodobnem jeziku, kar se izraža v brezčasni estetiki preprostosti, ki je prisotna v sedanjem trenutku. Tudi ime izdelkov odraža njihov oblikovalski značaj, kar podpira značilno besedišče slavonske regije, ki združuje hrvaške, srbske, nemške, madžarske in turške besede v imaginarij starodavnega življenjskega sloga, zvoka in črk, značilnih samo za to območje.

Žakelj je družinsko podjetje, ki na sejmu vselej predstavi kakšno zanimivo novost za udobje v dnevni sobi, pisarni ali hotelu.
Robert Balen

Podajte se po brezplačen arhitekturni nasvet

Gospodarsko razstavišče obiskovalcem sejma ponuja še eno ugodnost – brezplačno arhitekturno svetovanje Top arhitekt. Potem ko se zainteresirani vnaprej prijavite na 30-minutni termin, vam svetovalci vse dni sejma predlagajo ideje za prenovo doma. Ponujajo strokovno pomoč in nasvete, kako ustvariti bivalni prostor po vaši in njihovi meri.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta