Omara, ki je lahko tudi postelja

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
20.12.2020 02:00

Ko pridejo gostje na obisk za več dni, se postavi vprašanje, kje bodo spali. Uporabna in elegantna možnost je omarno-posteljni sistem, ki poleg optimalnega izkoristka prostora zagotavlja kakovosten spanec.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
IZI mobili

Ko pridejo gostje na obisk za več dni, se postavi vprašanje, kje bodo spali. Uporabna in elegantna možnost je omarno-posteljni sistem, ki poleg optimalnega izkoristka prostora zagotavlja kakovosten spanec. Gostje bodo zagotovo veseli, da bodo spali na pravi postelji in ne na njenem nadomestku, kot je napihljivo ležišče, ki ne zagotavlja popolnega udobja. Poleg tega omara, katere del se lahko spremeni v posteljo, zavzema takrat, ko ni tudi ležišče, malo prostora in je zato primerna tudi za majhna stanovanja, kjer sicer ni prostora za ležišče. Omarno-posteljni sistem pa ni sestavljen zgolj iz omare in postelje, opozorijo v podjetju Izi mobili, lahko se sestoji iz sedežne garniture, knjižnih polic ali garderobne omare. Odvisno od tega, kaj potrebujete.

V sistem se lahko vgradita tudi dodatna osvetlitev ali oblazinjeno vzglavje, še razložijo v podjetju Izi mobili in dodajo, da te izvedbe uporabnikom omogočajo izbiro dvoseda z naslonom za roke ali brez ali kotne sedežne garniture, ki lahko ima predal za shranjevanje, kar je, kot poudarijo v podjetju, pri prostorski stiski zlata vredno. Prednost omenjenega sistema je tudi v tem, da je posteljo zelo preprosto raztegniti oziroma izvleči in jo nato pospraviti. Pri tem ni treba umikati blazin s sedežne garniture, saj se ta zloži sama vase.

Različne velikosti, različni mehanizmi

Omarno-posteljni sistem se z različnimi izvedbami povsem prilagodi uporabniku in prostoru. Razlikujejo se predvsem po dimenzijah in mehanizmih. Kot razložijo v podjetju Izi mobili, je osnova postelje oplemenitena plošča, zaradi katere je osnovna konstrukcija zelo trdna. "Mehanizem je vpet v kovinsko ogrodje, posebno letveno dno pa omogoča kakovosten nočni počitek," zatrjujejo v podjetju. Na voljo so tudi enojne postelje v bočni ali pokončni postavitvi ali pogradi v dimenziji 90 x 200 cm. Dviganje in spuščanje je zelo enostavno, to omogoča plinsko vzmetenje. Dvojna ležišča so v dimenzijah 140 x 200, 160 x 200 in 180 x 200 cm. Prav tako opozorijo, da je pri izbiri vzmetnice treba upoštevati, da zaradi dvigovanja in spuščanja v element ležišče ne sme biti pretežko, zato je najbolj primerna vzmetnica iz spominske pene ali z vzmetenjem v žepkih.

Podnevi kavč in omara, zvečer postelja. Ta se dvigne v element in spusti z vzmetnico in posteljnino vred, ko gremo spat.
IZI mobili

Ponoči spalnica, podnevi otroška soba

Omarne postelje so uporabne tudi za majhna stanovanja. V podjetju Izi mobili pravijo, da lahko tovrstni sistemi marsikateri družini, ki živi v premajhnem stanovanju, odpravijo pomanjkanje prostora. Z njimi lahko namreč spalnico čez dan spremeni v otroško sobo, v dnevno sobo pa postavi omarno posteljo s sedežno garnituro. "Čez dan se postelja diskretno skrije v omaro in nastane prostorna dnevna soba, zvečer pa jo je mogoče z minimalnim posegom spremeniti v spalnico tako, da posteljo spustimo na tla. Omarna postelja je lahko samostojen element, lahko pa jo povežemo z drugim pohištvom, na primer z vgradnimi omarami, kuhinjo, dnevnimi regali, s tem pa dobimo elegantno in funkcionalno opremljen prostor," so prepričani v podjetju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta