Rešitev za dopust: Enostavno zalivanje rastlin, tudi ko vas ni doma

J. M.
23.06.2024 05:00

Če se odpravljate na dopust in ne želite obremenjevati sorodnikov ali sosedov z zalivanjem vrta ali balkona, so lahko vaše rastline kljub temu pravilno zalite in bujno rastoče. Le ustrezen namakalni sistem potrebujete.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gardena

Obstajajo rešitve, ki bodo poskrbele, da bodo vaše rastline pravilno zalite in bujno rastoče, tudi ko ste na dopustu. S sodobnimi tehnologijami je mogoče nastaviti samodejne namakalne sisteme, ki zagotavljajo optimalno količino vode za vsako rastlino. Ti sistemi lahko vključujejo časovne programatorje in kapljično namakanje. Tako lahko uživate na dopustu brez skrbi, da bi se vaše rastline izsušile ali prekomerno zalile.

Sončne celice zagotavljajo zanesljivo zalivanje vso sezono.
Gardena

Cvetoč balkon

Na balkonu lahko uporabite komplet za počitniško zalivanje AquaBloom, ki združuje rezervoar za vodo s prostornino 10,5 litra, črpalko za pretok vode, nadzorno enoto za izbiro urnika namakanja in sončne celice, ki napajajo priložene polnilne baterije. Ta inovativni sistem omogoča enostavno in učinkovito zalivanje vaših rastlin med vašo odsotnostjo. Komplet postavite v smeri sončne svetlobe, da zagotovite optimalno delovanje sončnih celic, in že bo deloval brez dodatnega vzdrževanja.

Set za namakanje s sončnimi celicami omogoča zalivanje do 20 rastlin na balkonu ali terasi, kar je idealno za srednje velike zbirke cvetja in zelenjave. "Pogostost zalivanja in količina vode se določita z izbiro enega od 14 prednastavljenih zalivalnih programov," razlagajo pri Gardeni. Nastavitev sistema lahko prilagodite tako, da zalivanje poteka vsak dan ob določeni uri. Pomembno je vedeti, da je ob praznjenju rezervoarja potrebno vanj ponovno naliti vodo, da sistem lahko nemoteno deluje naprej. Zato upoštevajte, da če boste na dopustu 7-10 dni, vas bo vaših 20 rastlin zlahka pričakalo v dobri kondiciji. Če pa nameravate dopust podaljšati, bo koristno, da nekdo vmes napolni rezervoar, da bodo vaše rastline še naprej pravilno zalite in zdrave.

Sistem deluje povsem samostojno, kar vam omogoča brezskrbnega uživanja na dopustu. S tem pametnim namakalnim sistemom bodo vaše rastline vedno bujno rastoče in pravilno zalite, ne glede na to, kako dolgo ste odsotni. AquaBloom tako predstavlja odlično rešitev za vse ljubitelje vrtnarjenja, ki želijo svoje rastline ohraniti zdrave in lepe tudi v času počitnic.

AquaBloom poskrbi za do 20 rastlin na balkonu ali terasi.
Gardena

Zelenjavni vrt

Tudi rastline na zelenjavnem vrtu lahko utrpijo škodo, če se odpravite na dopust in vrtnin nihče ne zalije. Kakšen sistem namakanja je najbolj primeren za vrt ali visoko gredo s strnjeno zasaditvijo? "Za varčno in nežno zalivanje rastlin lahko poskrbite s sistemom Micro-drip, ki natančno zaliva nasade, zgoščene zasaditve, cvetlične in zelenjavne grede, korita in rastline v loncih. Ta sistem zagotavlja prilagodljivo uporabo, ki se po potrebi lahko poljubno podaljša in samodejno upravlja z uporabo zalivalnega računalnika. Idealen je tudi za rastline s kratko vegetacijsko dobo, saj lahko z menjavo šob in kapljalnikov poskrbite za zalivanje rastlin različnih vrst. Pršne šobe imajo prilagodljiv in nastavljiv kot pršenja," pojasnjujejo pri Gardeni. Omenjeni komplet vsebuje vse potrebne komponente za kapljično zalivanje do 35 rastlin na gredah, vključno z zalivalnim računalnikom, ki omogoča izjemno kratke, sekundne zalivalne intervale. Nastavljivo kapljično zalivanje je varčno z vodo, saj odmeri ustrezno količino za posamezno rastlino, kar omogoča bujno in zdravo rast.

Zalivalni računalnik je odličen za kapljično zalivanje in varčuje z vodo.
Gardena
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta