Usmerjeno zalivanje za bogat pridelek

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
11.06.2023 08:30

Zagotavljanje optimalnih pogojev za rast je bistveno za okusno zelenjavo in obilen pridelek. Optimalna svetloba, ustreznost tal in predvsem zadostna količina vode močno povečajo rast in pridelek vašega zelenjavnega vrta

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv baročnika

Usmerjeno zalivanje zagotavlja, da rastline dobijo vodo točno tam, kjer jo potrebujejo - tik ob koreninah. To spodbudi globok razvoj korenin, zmanjša pa se izguba vode zaradi izhlapevanja ali odtekanja. Zelenjava raste močneje, ojača se okus in bolj je odporna na sušna obdobja.

Rastline imajo različne potrebe po vodi

Uživajte v sezoni vrtnarjenja brez stresa zaradi zalivanja. Okrasne rastline, pridelki na prostem, nežni poganjki v rastlinjaku ali na balkonu, ter cvetje na terasi - vse rastline bodo optimalno oskrbljene z usmerjenim zalivanjem. GARDENA Micro-Drip-System ponuja dovajanje vode s konstantnim kapljanjem ali nežnim pršenjem. Začetni seti poskrbijo za tri področja uporabe: cvetlične lončke, površine za sajenje in vrste rastlin. Rastline po kapljicah prejmejo točno toliko vode, kot jo potrebujejo za zdravo rast.

Namestitev je sila preprosta - osnovna enota za znižanje tlaka se priključi neposredno na pipo ali na zalivalni računalnik, filtrira vodo in zmanjša pritisk. Odvisno od izbranega sistema se lahko doda tudi smart Senzor, ki v povezavi s smart-system podpira merjenje vlage v tleh in omogoča nadzor z aplikacijo ter pametnim telefonom.

Micro-Drip-System z vsako kapljico prihrani čas za zalivanje in racionalno uporablja vodo, naš najpomembnejši naravni vir.
Arhiv naročnika

Majhne kapljice vode

Ena od ključnih značilnosti izdelkov GARDENA Micro-Drip-System je prilagodljiva uporaba za različne vrtove. Zagotavlja, da vsaka rastlina prejme pravo količino vode, ne glede na velikost ali lokacijo. Za zalivanje rož in zelenjave v lončkih je idealen pomočnik GARDENA Začetni set za cvetlične lončke M automatic. Z vodo oskrbi na primer do sedem lončkov za rastline ali tri korita za rastline na balkonu in terasi. Priročni vrstni in končni kapljalniki zagotavljajo natančno kapljično namakanje neposredno pri koreninah, brez nepotrebnega zalivanja listov. Tudi najbolj divja kombinacija rastlin se lahko zaliva posamično, vam pa ponuja več časa in prihranek pri računu za vodo.

Začetni set za cvetlične lončke poskrbi za do 7 lončkov ali do 3 korita z rastlinami na balkonu ali terasi.
Arhiv naročnika

Prilagodljivo zalivanje različnih vrtov

GARDENA Začetni set za strnjene zasaditve zagotavlja optimalno zalivanje cvetličnih in zelenjavnih gredic. Vsebuje pršne šobe, ki omogočajo optimalno zalivanje rastlin s kratkim vegetacijskim časom. Fino pršenje doseže območja med 90 in 360 stopinjami.

GARDENA Start Set za vrstne zasaditve je nadzemna kapljična rešitev odlična za zalivanje vrstnih zasaditev, zelenjavnega vrta in okrasnih rastlin. Samočistilni kapljalnik na vsakih 30 cm zagotavlja stalen dotok vode do rastlin. Kompleti so na voljo v različnih velikostih in za različno število rastlin.

Micro-Drip-System se lahko dopolni tudi z Zalivalnim računalnikom, ki prihrani pot do pipe in popolnoma samodejno upravlja kapljično zalivanje.

Start Set za vrstne zasaditve s samočistilnimi kapljalniki poskrbi za zalivanje vrstnih zasaditev in zelenjavnega vrta.
Arhiv naročnika

Rastline lahko poškodujemo z neustrezno količino vode in tudi z nepravilnim dovajanjem hranil. Tudi to lahko rešite samodejno z Posodo za mešanje tekočega gnojila. Tehnologija povezovanja "Quick & Easy" pomeni enostavno namestitev, prilagodljivo preureditev in priročno odstranjevanje komponent Micro-Drip-System. Tekoče gnojilo vlijete skozi veliko polnilno odprtino in poskrbite za pravilno doziranje. Voda transportira hranila do rastlin preko kapljalnikov in pršnih šob.

Optimalna količina vode

Konstantna raven vlage je ključnega pomena za rast rastlin. GARDENA Micro-Drip-System zagotavlja enakomerno in natančno zalivanje. S kapljalniki se dovaja nadzorovana količina vode do vsake rastline in se prepreči premajhno ali prekomerno zalivanje. Natančno zalivanje preprečuje zmanjša tveganje za bolezni, ki jih povzroča prekomerno mokro listje. Predvsem paradižnik, paprika in kumare so dovzetni za bolezni kot sta ožig ali plesen, zato je zalivanje pri katerem ostane listje suho še posebej dobrodošlo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.