V tej evropski državi odkrili 120 tisoč neprijavljenih bazenov

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
26.06.2023 06:00

Fotografije iz zraka so razkrile, da je v Franciji kar nekaj bazenov, v katerih lastniki z veseljem čofotajo, a so jih pozabili prijaviti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Francoski davčni urad je z analizo letalskih fotografij v Franciji odkril več kot 120 tisoč neprijavljenih bazenov. V tej državi je število zasebnih bazenov med največjimi v Evropi.

Večje bazene od deset kvadratnih metrov je treba prijaviti

Nov bazen morajo lastniki pri pristojnih organih prijaviti v treh mesecih po izgradnji, če je večji od desetih kvadratnih metrov. Davčni organi so lastnike obvestili, da morajo bazene v naslednjih 30 dneh prijaviti, ob prijavi pa navesti tudi velikost bazenov, leto izgradnje in druge podrobnosti, poročanje časopisa Le Parisien povzema nemška tiskovna agencija DPA.

Shutterstock

Davek za štiri leta nazaj

Davek na nepremičnine bi lahko za neprijavljene bazene obračunali za štiri leta nazaj. Z odkritjem ilegalno postavljenih bazenov bi se lahko v francosko davčno blagajno steklo do 50 milijonov evrov. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta