Živahni dvojčici nosatih medvedkov dobili simpatični imeni

Kvadrati
22.07.2021 19:38
Belogobčni nosati medvedi v dunajskem živalskem vrtu Schönbrunn imajo naraščaj. Dvojčici, ki sta se skotili 22. maja, sta dobili imeni Bonita in Belize.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Daniel Zupanc

Ob rojstvu so mladički nosatega medveda slepi in gluhi, od vrha smrčka do konice repa pa merijo zgolj deset centimetrov. V prvih tednih sta se dvojčici zadrževali v gnezdu. "Sedaj lahko živahne živalce dobro opazujemo. Predvsem oče Fernando se zelo potrpežljivo igra z naraščajem. Divjanje je tudi njemu v veselje," je povedal direktor živalskega vrta Stephan Hering-Hagenbeck. Ko se mladički utrudita, se vsa družinica zvije v klobčič in počiva. Takrat je vidna le zmešnjava glav, tac in tipičnih obročastih repov.


Naraščaj nosatih medvedkov v dunajskem živalskem vrtu
Daniel Zupanc

Nosati medvedi so vsejedi

Trenutno mladički še sesata pri medvedji mami Puppe, vendar pa tu in tam poskusita tudi trdo hrano. Predvsem kuhan beljak in sadje. Meso jima še ne diši. Vendar slej ko prej bo, kajti nosati medvedi so vsejedi. Za Puppe in Fernanda je to že drugi naraščaj. Lanska mladička sta bila v sredini marca prepeljana v belgijski Bellewaerde ZOO. "Pri poimenovanju naši skrbniki živali sledijo enakemu principu kot pri vzreji psov. Prvo leglo je dobilo imena na A, konkretno Alonso in Alessandro. Drugo leglo z dvema medvedkama pa Bonita in Belize. Gre za južnoameriška imena, kjer so tudi zelo razširjeni," je še dodal Hering-Hagenbeck.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta