44. maraton okoli Pohorja: Le še sedem dni do starta

šr
10.06.2023 02:00

Prireditelji so že pripravljeni, v ponedeljek se zaključujejo predprijave

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prijavljenih je že 500 kolesarjev.
Igor Napast

Točno teden dni je še do 44. rekreativnega maratona okoli Pohorja v organizaciji KD Branik in v sodelovanju z našo časopisno hišo. V soboto ob 9. uri bo start kolesarjev s Trga svobode v Mariboru, karavana pa se bo podala na štiri trase, dolge 30 km (sponzor Varuh zdravja, Vzajemna), 50 km (I-Vent), 75 km (Econo) in 147 km (Nova KBM), ki bo edina potekala po poti, po kateri ima maraton ime. Prevzem startnih številk bo na startno-ciljnem prostoru že v petek od 14.30 do 19. ure, na dan prireditve pa od 7.30 naprej. Predprijave bodo odprte do vključno ponedeljka, 12. junija, ko bodo stale 32 evrov, 30 evrov za mladino (od 16. do vključno 24. leta) in 22 evrov po osebi za skupine z več kot petimi člani. Otroci od 5. do 15. leta kolesarijo brezplačno.

Sašo Bizjak

"Potekajo zaključne priprave in, kot kaže, bo udeležba spet množična, saj je prijavljenih okrog 500 kolesarjev. Upamo, da se kdo prijavi še do ponedeljka, pa tudi kasneje. Največ dela je z najdaljšo progo, a tudi tam vse poteka v redu. V bistvu čakamo le še na lepo vreme. Za zdaj dobro kaže, a bolj zanesljive napovedi bomo dobili šele v začetku ali sredi tedna," je povedal predsednik KD Branik Bojan Horvat. V primeru poletnega vremena bodo še kako dobrodošle okrepčevalne postaje. Horvat pravi, da bodo na poti okoli Pohorja v Stranicah, v Mislinji, kjer bo za vse obvezen desetminutni postanek, in v Selnici. Slednja bo tudi za 50- in 70-kilometrsko progo, okrepčevalnici bosta še na Činžatu in v Lehnu.

Sicer pa prireditelji opozarjajo še na nekaj pravil. Maraton ni dirka, čeprav bodo vsem izmerili čas vožnje. Otroci, mlajši od 14 let, potrebujejo spremstvo odraslega, vsi udeleženci morajo nositi čelado in se ravnati po navodilih organizatorja ter policije. Prehitevanje čelnih spremljevalnih vozil je prepovedano. Na 147-kilometrski progi bodo udeleženci peljali v zaprti vožnji, mobilno zaporo bo izvajala policija, na ostalih se vozi po cestnoprometnih predpisih. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta