Čarobni Maribor: Drsališča na Trgu Leona Štuklja ne bo, možni pa so koncerti v drugi polovici decembra

MBK
03.12.2021 12:54
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Na Trgu Leona Štuklja bi lahko nastopili ​Alo!Stari, Leonart, Vlado Kreslin, Maja Keuc, Coverlover in Jan Plestenjak.

Sašo Bizjak

Zavod za turizem Maribor je prekinil priprave na postavitev montažnega drsališča na Trgu Leona Štuklja. Razlog za odpoved je negotovost glede ukrepov na področju decembrskega dogajanja v mestnih jedrih, so pojasnili v zavodu in poudarili, da prebivalci in obiskovalci štajerske prestolnice kljub temu ne bodo prikrajšani za raznovrstna predpraznična doživetja. "Ocenjujemo, da predstavlja drsališče v danih razmerah zdravstveno in seveda tudi finančno tveganje, zato z odločitvijo o njegovi postavitvi ne moremo več odlašati. Bomo pa, če bodo ukrepi to še naprej dovoljevali, na Trgu Leona Štuklja razširili območje in število gostinskih hišic, kar bo dobrodošlo tako za ponudnike kot za obiskovalce, ki oboji dosledno upoštevajo vsa veljavna pravila," je ob tem poudaril Jure Struc, direktor Zavoda za turizem Maribor. 

Sašo Bizjak

Skozi ves december se bodo po mestu zvrstili sprevodi Miklavža (na Miklavževo nedeljo), kočije z lipicanci (ob četrtkih), Ledene kraljice (ob petkih) in dedka Mraza (med 11. in 28. decembrom). Če bodo razmere to dopuščale, pa v drugi polovici decembra v Mariboru načrtujejo tudi koncerte. Na Trgu Leona Štuklja naj bi nastopili Alo!Stari, Leonart, Vlado Kreslin, Maja Keuc, Coverlover in Jan Plestenjak, na Glavnem trgu pa bi se zvrstili koncerti mariborskih glasbenikov. Če bo možno, bo na Trgu Leona Štuklja potekalo tudi silvestrovanje z Vražjimi muzikanti in presenečenjem večera.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta