Druga operacija štiriletnega Matije v ZDA ni potrebna

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
27.06.2020 01:00

Družina se v Slovenijo vrača 2. julija, nato gredo za dva, tri tedne na inštitut za rehabilitacijo Soča.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Matija že lahko počepne.
Osebni Arhiv

Okrevanje štiriletnega Matije, dečka s cerebralno paralizo, ki je v otroški bolnišnici v St. Louisu v ZDA prestal zelo invazivno nevrološko operacijo na hrbtenjači, poteka izvrstno, še bolje od pričakovanj. Njegov zdravnik, otroški nevrokirurg dr. T. S. Park, je ocenil, da druga operacija - ortopedska, s katero podaljšajo zakrčene mišice, ki je bila tudi v načrtu, ni potrebna, saj so Matijeve mišice že brez nje dovolj gibljive. "Doktor Park je bil po pregledu navdušen. Pravi, da spastičnosti ni več in da bo čez kakšno leto, ko bodo terapije končane, Matija brez opaznih posebnosti," je veselo novico sporočil njegov oče Martin Potočnik.
"Matija ima zdaj vsako jutro eno uro intenzivnih fizioterapij in dvakrat dnevno raztegovanje. Fizioterapije so res zahtevne in s Tino sva kar presenečena, kako zelo potrpežljiv je. Ker mora čim več hoditi, veliko časa preživimo v parku. Lahko že počepne, pričenja tudi teči," razlaga Martin.

Fizioterapije so zahtevne.
Osebni Arhiv
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta