Energetiki Maribor prestižna nagrada za učinkovito proizvodnjo energije

Igor Selan Igor Selan
17.04.2024 10:38

Energetika je nagrado prejela na 26. Dnevih energetikov v Portorožu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Visokotemperaturna toplotna črpalka, za katero je Energetika Maribor prejela prestižno nagrado za učinkovito proizvodnjo energije, je umeščena v kletne prostore Kopališča Pristan
Andrej Petelinsek

V Portorožu so ta teden potekali že 26. Dnevi energetikov, osrednji dogodek energetskih menedžerjev in strokovnjakov iz slovenskih podjetij, raziskovalnih inštitucij in vseh tistih, ki poslujejo po načelu učinkovite rabe energije. Vrhunec konference predstavlja podelitev nagrad, letos pa je med dobitniki le-teh tudi mariborsko javno podjetje Energetika Maribor, ki je za postavitev visokotemperaturne toplotne črpalke Pristan prejela priznanje za učinkovito proizvodnjo energije. "Ta nagrada je predvsem rezultat odličnega timskega dela, nikakor pa ne moremo mimo dejstva, da je visokotemperaturna toplotna črpalka Pristan, vključena v sistem daljinskega ogrevanja, eden prvih tovrstnih objektov v regiji," je ob prejemu nagrade povedal direktor Energetike Jože Hebar.

Minister za okolje, podnebje in energijo Bojan Kumer, direktor Javnega hgoldinga Maribor Andrej Rihter in mariborski župan Saša Arsenovič ob lanski predaji visokotemperaturne toplotne črpalke svojemu namenu
Andrej Petelinsek

Visokotemperaturna toplotna črpalka Pristan je bila namenu predana 23. oktobra lani. Kot vir uporablja toploto Drave, pri čemer se zajeta voda po oddaji toplote vrne nazaj v reko. "Toplotna črpalka je še eden od obnovljivih virov, za katere si seveda želimo, da bi jih bilo čim več. Naš cilj je razogljičenje mestnega daljinskega ogrevanja za sprejemljivo ceno in zadovoljstvo naših uporabnikov ter lastnika. Naj bo ta dva milijona vreden projekt zgolj eden v vrsti mnogih projektov, vključno z izzivom energijske izrabe odpadkov," je ob predaji črpalke namenu izpostavil direktor Hebar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta