(FOTO) Atletski stadion Poljane: Na državnem prvenstvu za pionirje tudi dva rekorda

29.09.2021 08:40
Atletski stadion Poljane v Mariboru je bil ob koncu minulega tedna poln mladih športnikov. Atletsko društvo Štajerska je priredilo dvodnevno državno prvenstvo za pionirje in pionirke v dveh starostnih kategorijah, do 12 in do 14 let.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
26.9.2021, Maribor - Atletika - Prvenstvo Slovenije za pionirje in pionirke U14 in U12 - mladi športniki - atleti - štafeta Foto: Natalija Jurše
Natalija Jurše

Med množico nadobudnih atletov in atletinj so se izkazali tudi predstavniki obeh mariborskih atletskih kolektivov, AD Štajerska in AK Poljane. Še posebej uspešni so bili predstavniki AD Štajerska, ki so osvojili v kategoriji do 14 let kopico naslovov državnega prvaka, kar štiri: Maša Podgornik, Patrik Murko in Vid Černec. Zraven tega so izboljšali dva državna rekorda; Patrik Murko v vortexu (metu 200 gramov težkega predmeta) in moška štafeta na 4 x 200 metrov.

Atleti AD Štajerska (z leve): Maša Podgornik, Vid Černec, Lukas Dovnik, Liam Bassin, Roko Godič, Mia Vaner, Patrik Murko in Tomaž Potočnik Foto: Natalija Jurše
Natalija Jurše

Podgornikova je zmagala v teku na 60 m (8,01), 200 m (26,18), 200 m z ovirami (29,32) in v skoku v daljino - cona odriva (5,61 m), Murko v vortexu (81,67 m), suvanju krogle (11,87 m), kot član štafete 4 x 100 m (49,12) in kot član štafete 4 x 200 m (1:43.49), Černec je zmagal v teku na 60 m (7,66), na 200 m (24,75), tekel je tudi v zmagovalnih štafetah 4 x 100 m in 4 x 200 m. Član obeh štafet je bil tudi Roko Godič, ki je poleg tega osvojil tretje mesto v skoku v višino (1,47 m), v zmagovalnih štafetah pa sta nastopila še Liam Bassin (4 x 100 m) in Lukas Dovnik (4 x 200 m). Dosežke klubskih sotekmovalcev je z drugim mestom na 60 m z ovirami (10,33) dopolnila Neža Trstenjak.

Matic Modrijančič (AD Slovenska Bistrica), drugouvrščeni v skoku v daljino ter prvi na 60 m in 200 m z ovirami Foto: Natalija Jurše
Natalija Jurše

Maša Podgornik je povedala, da ji zmaga na državnem prvenstvu veliko pomeni: "Zelo sem zadovoljna z rezultati. Še se bom trudila izboljšati svoje dosežke in se morda kdaj uvrstiti na kakšno evropsko tekmovanje." Tudi Patrik Murko je bil zelo zadovoljen z doseženim: "Vedel sem, da sem dobro pripravljen, ampak me je dosežen državni rekord vseeno presenetil. Še naprej bom veliko treniral, saj želim biti še uspešnejši v športu, ki ga imam rad." Veliko je treniral in vložil truda v doseženo tudi Vid Černec, zato mu dosežki toliko pomenijo: "Moji cilji pa so, da se udeležim večjih tekmovanj in dosežem vrhunske rezultate."

Foto: Natalija Jurše
Natalija Jurše

"Takega dosežka naših atletov in atletinj nismo pričakovali, saj so zmagali v več kot polovici disciplin, kar potrjuje, da je delo v društvu dobro organizirano in da imamo kakovosten trenerski kader. To tekmovanje je bilo zadnje v letošnji sezoni za starostni kategoriji do 12 in 14 let na prostem, z dosežki pa smo prezadovoljni. Prihaja čas, ko se bo treba topleje obleči in se nato preseliti v dvorane, žal pa mariborska atletika zanjo brezuspešno moleduje že leta. Kdaj bo Maribor dobil prepotrebno atletsko dvorano, ki bi bila veliko darilo za oba mariborska kluba, je težko napovedati, bi pa vsekakor močno prispevala k razvoju in dosežkom kraljice športov v našem mestu in tudi širše," je povedal predsednik AD Štajerska Darjan Murko.

Atletinje v cilju Foto: Natalija Jurše
Natalija Jurše

Za AK Poljane sta za vidnejši uvrstitvi poskrbeli štafeti pionirk; Taja Brezac, Zara Selič, Julija Pečanac in Nikita Pirnat Živanović so na 4 x 200 m (1:54,44) osvojile drugo mesto, Taja Brezac, Nikita Pirnat Živanović, Zara Selič in Lana Ogrinc pa na 4 x 100 m (54,90) tretje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta