(FOTO in VIDEO) Rojstnodnevni "švicparti" z Alo!Stari na Štuku: Šus od Spali bomo te ko bomo mrtvi do Vse bi dal

J.K., M.D.
27.04.2024 14:45

In kako je bend doživel koncert? "Stari, glasa nimam. Tri komade pred koncem je glas šel, ampak sem se potrudil in dal vse od sebe. Noro, neverjetno," je povedal frontman Tine Matjašič.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jon Knez

Mariborski punkerji Alo!Stari so sinoči na Štuku odigrali rojstnodnevni koncert ob peti obletnici delovanja in izidu drugega albuma Sem prii, nič ti neom. Prizorišče je bilo razprodano več kot en teden vnaprej, Štuk je bil nabit do zadnjega kotička. Težko si se premikal, na trenutke tudi težko dihal. Pravi "švicparti", kot se reče. Alo!Stari so odigrali 27 komadov v enem šusu, brez bisov. Od Spali bomo te ko bomo mrtvi do Vse bi dal. 

Dobrih 800 duš je norelo z bendom. Tradicionalno so se najbolj "ftrgani" skozi cel koncert metali z odra. Pevec in frontman Tine Matjašič je vmes povedal, da so morali najprej imeti koncert v Ljubljani, ker je v Mariboru vedno boljše. Pri verzu "krive naj bi ble babice, ker so me s hariboji fojtrale" v pesmi Nisn jezn (sao me razpizdi) je nekdo s prve vrste v Matjašiča vrgel nekaj haribo bonbonov in ga prijetno presenetil. Na koncertu so najbolj zagnani naredili tudi mosh pit. Na odru se jim je na klavirju in vokalu pridružila pevka Naja Lipičnik, s katero imajo balado Glavno, da midva sma skup. Koncert so ves čas na zaslonu spremljale odštekane video animacije. 

Kitarista Matica Mlakarja je med koncertom pričakal transparent "Mlakar, narezali te bomo", ker naj bi bil za časnik Delo izjavil, da je mariborščina kot neandertalščina. Pojasnil je, da citat ni njegov, temveč od basista Mateja Kosmačina. Matjašič je ob tem rekel: "Da vidim, kak bote njega narezali, haha." Transparent je v šali razvil Mlakarjev prijatelj. Zaključili so s himnično Vse bi dal. 

Jon Knez

In kako je bend doživel koncert? "Stari, glasa nimam. Tri komade pred koncem je glas šel, ampak sem se potrudil in dal vse od sebe. Noro, neverjetno. Pred petimi leti si nismo mislili, da bomo danes tu," je dejal Matjašič. 

Pred koncertom nam je povedal, da je živčen. "Prejšnji teden v Ljubljani nisem bil. Živčen sem, ker bo na koncertu verjetno veliko znanih obrazov. Ne, da se moraš zato še posebej potruditi, ampak je drugače. Se pa zelo veselim. Ponavadi trema popusti tik pred koncertom in samo gremo na oder."

(POGOVOR) Tine Matjašič, frontman skupine Alo!Stari: Klap še nihče ni dal na punk rock album

Ker so na družbenih omrežjih po koncertu v ljubljanski cvetličarni zapisali, da je to bil najboljši špil ever, smo ga vprašali, če se bo to v Mariboru spremenilo? "To pa je na publiki. V Cvetličarni je bilo res dobro. Vse je štimalo, folk je pel vse pesmi. Še tiste, ki jih mi ne igramo z velikim veseljem. Publika mora narediti, da bo še boljše," je pojasnil. O igranju na Štuku pa: "Štuk ima zgodovino. Zmeraj si hotel ti biti tisti na odru, zdaj pa si tisti, ki je na odru. Morda je to razlog več za živčnost. Na oder gremo z velikim spoštovanjem."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta