(FOTO) Košarkarsko igrišče Iva Daneua v Mariboru: Igralna podlaga in koša z olimpijskega festivala

Jon Knez Jon Knez
05.08.2023 02:00

Otvoritev urbanega košarkarskega igrišča Iva Daneua ob križišču Mladinske in Strossmayerjeve ulice se zdaj načrtuje za konec septembra.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predvidena je izgradnja osrednjega košarkarskega igrišča, na južnem delu pa manjše košarkarsko igrišče za mlajše z dvema nižjima košema.
Andrej Petelinšek

Urbano košarkarsko igrišče Iva Danuea, ki ob križišču Mladinske in Strossmayerjeve ulice nastaja od novembra lani, je v zaključni fazi in naj bi bilo končano v drugi polovici avgusta. Dela bi sicer po pogodbenem roku morala biti končana do spomladi, aprila smo poročali o zapletih, ki so nastali med gradnjo. Tedaj so nam iz občine sporočili, da bodo dela končana do junija, a se tudi to ni zgodilo. Otvoritev je zdaj načrtovana za konec septembra, govori se, da bi se je utegnili udeležiti tudi nekateri slovenski košarkarski reprezentanti, ko se vrnejo s svetovnega prvenstva na Japonskem, Filipinih in v Indoneziji.

Andrej Petelinšek
Ivo Daneu sicer na tem igrišču nikdar ni igral, a je privolil, da ga poimenujejo po njem.
Igor Napast

Župan Saša Arsenovič je po zaključku Olimpijskega festivala evropske mladine dejal, da bo košarkarska oprema - igralna površina in dva koša - iz Trga Leona Štuklja, kjer je bilo prizorišče ulične košarke 3x3, nameščena na igrišče Iva Daneua. Iz občine so nam sporočili, da je na igrišču predvidena izgradnja dveh igrišč za košarko 3x3, na južnem delu pa manjše košarkarsko igrišče za mlajše z dvema nižjima košema. Ob zahodni, severni in vzhodni strani igrišča bodo mini tribune. Igrišče bo tudi osvetljeno, v ta namen postavljajo nove reflektorje. Porušili so staro betonsko ograjo, namesto te bodo zasadili živo mejo. Dostop do igrišča bo izveden s stopnicami iz obeh ulic, iz Strossmayerjeve ulice bo še dostop z rampo za invalide.

Andrej Petelinšek

Dela izvaja podjetje Tlakovci Podlesnik. Pogodbena vrednost del znaša 332.636 evrov z DDV, Fundacija za šport sofinancira projekt v višini 55.157 evrov. Skupna vrednost projekta košarkarskega igrišča je 344.115 evrov, saj je podjetje Superius po pogodbi v višini 11.479 evrov izvedlo naloge strokovnega nadzora in koordinatorja. Če odštejemo sofinanciranje, je mariborsko občino projekt stal 288.985 evrov.

Andrej Petelinšek

Ureditev košarkarskega igrišča je le prva faza projekta ureditve okolice Ljudskega vrta. Druga faza bo izvedba pešpoti v smeri stadiona Ljudski vrt in umestitev naprav za fitnes na prostem. Časovni okvir izvajanja druge faze še ni določen, vrednost investicije pa je ocenjena na 128 tisoč evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta