(FOTO) Mariborskemu zboru dvojno zlato v Grčiji

MBK
16.07.2024 17:40

Komorni zbor Hugo Wolf je na mednarodnem zborovskem tekmovanju v grški Prevezi osvojil dve zlati odličji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Komorni zbor Hugo Wolf je v Grčiji nastopil kot edini pevski zbor iz Slovenije.
Arhiv zbora

Komorni zbor Hugo Wolf, ki pod vodstvom zborovodje Aleša Marčiča v Mariboru deluje od leta 2010, se je pred dnevi vrnil iz grške Preveze, kjer je na mednarodnem zborovskem tekmovanju nastopil kot edini slovenski pevski zbor. Tekmoval je v dveh kategorijah in v obeh dosegel zlato odličje. Prejel je tudi prvo nagrado za prosti program (93,2 točke) in drugo za sakralni program (92 točk).

Komorni zbor Hugo Wolf
Arhiv zbora
Komorni zbor Hugo Wolf
Arhiv zbora

"Ob klasičnih avtorjih, kot so Grieg, Wolf in Rahmaninov, smo predstavljali predvsem dela sodobnih slovenskih skladateljev, kot so Ambrož Čopi, Andrej Makor in Tadeja Vulc. Posebej je treba izpostaviti skladbo Caritas numquam excidit (Ljubezen nikoli ne mine) Mete Podlesnik Marčič, dijakinje Konservatorija za glasbo in balet Maribor, ki je dopolnila šele 18 let in je tudi sama članica zbora," je sporočila pevka v zboru Biserka Fortuna. 

Komorni zbor Hugo Wolf
Arhiv zbora

Med občinstvom je velik aplavz požela tudi skladba Ne ruši vseh mostov, ki jo je skladatelj Ambrož Čopi posebej za ta zbor napisal ob 110-letnici mariborskega Starega mosta, je še izpostavila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta