(FOTO) Most na Mariborski otok: Inšpektorji zahtevali fiksiranje ograje in ureditev neravne pohodne površine

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
05.08.2022 14:43

Po inšpekcijski odločbi je mariborska občina nemudoma pristopila k izvedbi zahtevanih izboljšav.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Delavci podjetja Senmed so že začeli s pritrjevanjem ograje z jekleno žico.
Sašo Bizjak

Številne pritožbe nad obnovo mostu na Mariborski otok so v pregled spodbudile tudi inšpektorje RS za okolje in prostor, ki so v inšpekcijski odločbi mariborski občini naložili dvoje: da mora nemudoma fiksirati ograjo mostu na delih, kjer je bila doslej pritrjena zgolj s plastičnimi vezicami in da se na določenih delih takoj uredi neravna pohodna lesena konstrukcija mostu. "Mariborska občina je k izvedbi zahtevanih izboljšav pristopila nemudoma in bo uredila tako ograjo kot leseno pohodno površino, kjer bo nameščena talna obloga. Na tak način bomo kopalcem in obiskovalcem Mariborskega otoka zagotovili varnejši prehod čez most," so poudarili na občini.

Sašo Bizjak

Delavci podjetja Senmed, ki so od občine dobili javno naročilo za sanacijo dotrajanega mostu v vrednosti 537.131 evrov, so tako že začeli s pritrjevanjem ograje z jekleno žico, položili pa bodo tudi zaščitno oblogo, ki bo prekrila neravno položene pragove. To je začasna rešitev, so pojasnili na občini, most bodo dokončno uredili po koncu kopalne sezone v skladu s projektno dokumentacijo, so napovedali. Jeseni naj bi se začela tudi celovita obnova samega kopališča Mariborski otok.

Maribor - Mariborski otok - most - obnova - inšpekcija - popravljanje ograje in poda - -
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta