(FOTO) Otroci ne vedo, kaj bi počeli med poletnimi počitnicami? ZPM Maribor organizira pestro dogajanje

16.07.2024 06:00

Zveza prijateljev mladine Maribor omogoča tudi počitniško varstvo otrok z organizirano prehrano otrok.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Izobraževalnem centru Piramida so se prelevili v slaščičarske mojstre in se preizkusili v peki mafinov in pletenega pekovskega peciva.
ZPM Maribor

Tretji teden ZPM-ovih poletnih počitnic čaka otroke in mladostnike. Ta teden je tematsko obarvan z improvizacijo. Vsak dan med 9. in 12. uro se bodo lahko na delavnicah impro gledališča seznanili s prvinami in tehnikami gledališke improvizacije in ustvarili čisto pravi mini impro nastop. Prijave na delavnice so obvezne, in sicer osebno, po telefonu ali elektronski pošti.

Tudi ta teden bodo organizirana potepanja po mestu. Izhodiščna točka je Dom ustvarjalnosti mladih (DUM) ob 9. uri. V torek bodo stopili na pot spoznavanja samooskrbe in pridelovanja zelenjave. Vrtičkali bodo na permakulturnem vrtu. V sredo jih bodo noge ponesle v Kulturni inkubator, kjer bodo z Moniko Pocrnjić vstopili v svet tridimenzionalnosti in ustvarjanja s 3D-pisali. V četrtek se bodo družili z detektivko in preverili lasten detektivski talent. Petek bodo preživeli ob prijetnem in zabavnem balinanju. Potepajo se večinoma peš, zato v vročih dneh ne pozabiti na pokrivala in vodo. 

ZPM Maribor
ZePeeMove poletne počitnice - ZPM Maribor

Tradicionalni sredin izlet bo tokrat umik v naravo. Kot mali planinci se bodo z vzpenjačo odpravili na Pohorje in se peš podali na pot proti Domu Miloša Zidanška. Tam se bodo predali raziskovanju čutov v naravi, zabavi ob druženju s škratom Milekom in še marsičemu. Izleti so plačljivi. Cena posameznega izleta je 35 evrov. 

Zveza prijateljev mladine Maribor omogoča tudi počitniško varstvo otrok z organizirano prehrano. Za otroke od zaključenega prvega do petega razreda osnovne šole sta na voljo dva programa počitniškega varstva. Varstvo je plačljivo, prednost pri vključitvi pa imajo otroci s stalnim bivališčem na območju mestne občine Maribor in otroci staršev v službah. Minimalna dolžina varstva je en delovni teden, maksimalna pa dva (tedni se poljubno izberejo). Izjemoma se lahko varstvo podaljša. Cena tedenskega varstva za otroke iz Mestne občine Maribor je 85 evrov, cena varstva s sredinim izletom pa 115 evrov. Cena tedenskega varstva za otroke iz drugih občin je 135 evrov, varstva s sredinim izletom pa 165 evrov.

In se tudi razgibali.
Zpm Maribor
Tako so otroci minuli teden uživali ob Soboškem jezeru.
Zpm Maribor
Poleti so obiskali tropski vrt.
Zpm Maribor
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta