(FOTO) Pod Kalvarijo je zapel mestni klopotec

MBK
23.08.2024 14:03

Malečniški brači so postavili mariborski mestni klopotec, ki drugo leto zapored krasi posestvo Biotehniške šole Maribor pod Kalvarijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Klopotec bo odganjal ptiče iz vinograda potomk najstarejše trte vse do martinovega.
Klemen Golob

Malečniški brači so danes postavili mariborski mestni klopotec, ki drugo leto zapored krasi posestvo Biotehniške šole Maribor pod znamenito Kalvarijo, so sporočili iz Zavoda za turizem Maribor. Klopotec izdelajo Malečniški brači in ga poklonijo gospodarju najstarejše trte, mariborskemu županu, in ostalim Mariborčanom v zahvalo in čast, da lahko v jeseni svečano oberejo grozdje Najstarejše trte.

Klemen Golob
Klemen Golob
Klemen Golob

 

"Postavitev klopotca pod Kalvarijo, v čast naše Guinnesove rekorderke, je izjemen simbol naše vinogradniške tradicije. Povezovanje Malečniških bračev in Biotehniške šole Maribor je odličen primer sodelovanja in spoštovanja naše vinske in kulturne dediščine. Naj klopotec s svojim klopotanjem vabi domačine in obiskovalce, da se pridružijo praznovanjem Festivala najstarejše trte," je ob tem povedal župan Saša Arsenovič.

Klemen Golob
Klemen Golob
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta