(FOTO) Športni vikend Maribora ponovno privabil množice

Igor Selan Igor Selan
01.06.2024 13:14

Na številnih prizoriščih po Mariboru in okolici so pripravili dneve odprtih vrat, udeleženci pa so se lahko preizkusili v različnih športnih in rekreacijskih disciplinah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Športni vikend Maribora je na Trikotno jaso privabil množico ljudi.
Andrej Petelinšek

Športna zveza Maribor je tudi letos organizirala Športni vikend Maribora, že 34. po vrsti. Na številnih športnih prizoriščih v Mariboru in okolici so pripravili dneve odprtih vrat, udeleženci pa so se lahko preizkusili v različnih športnih in rekreacijskih disciplinah, od pohodništva, teka, fitnesa, plesa, različnih vrst kolesarstva, košarke, veslanja, borilnih disciplin in streljanja pa vse do letenja z letali.

Skoke - Trikotna jasa - Prosti čas - Rekreacija - Športni vikend Maribora - pohodniki - -
Andrej Petelinšek

Kot vsako leto se je množica ljudi zgrnila na Pohorje, številni peš, drugi s kolesi, večina aktivnosti pa se je letos  dogajala na Trikotni jasi. Otroci so igrali nogomet in odbojko, številni so se preizkusili tudi na poligonu Smučarskega kluba Branik. "Organizirali smo poligon za trening, ne le za otroke iz našega kluba, ampak za vse udeležence prireditve. Otroci se z veseljem preizkusijo v spretnostih, da jih še malo bolj spodbudimo, pa imamo tudi srečelov, na katerem zbiramo denar za celotno sezono za naše smučarje, da starše vsaj malo  finančno razbremenimo. Glavnina dogajanja bo sicer v nedeljo, ko bomo na poligonu tudi merili čas, vsak otrok pa bo dobil nagrado," je povedala Saša Kozelj.

Tudi sklece so bile sestavni del vadbe na poligonu Smučarskega kluba Branik.
Andrej Petelinšek

A ne le otroci, na Trikotni jasi je bilo tudi precej starejših. "Vsako leto se tradicionalno pridružimo Športnemu vikendu. Pred covidom smo vsako leto hodili na Pohorje, zdaj pa že tretje leto na Trikotno jaso. Tukaj udeležencem prikažemo našo jutranjo vadbo za starejše, za katero posebna oprema ni potrebna. Razgibamo vse ude, od glave, do pet, a ne gre le za gibanje, ampak predvsem za druženje in socializacijo starejših, da niso osamljeni in naredijo nekaj za zdravje," je razložila Erika Rajšp iz društva Šola zdravja.

Društvo Šola zdravja je na Pohorje pritegnilo številne starejše.
Andrej Petelinšek

Da je bilo vzdušje še pestrejše, je poskrbela Osnovna šola Bojana Ilicha, ki je letos na Pohorju organizirala Ošbijev dan: "Tega se udeležimo vsako leto, drugače pa se tudi sicer trudimo, da se skupaj z otroki čim bolj športno udejstvujemo," je povedala Alja Marin.

Punce so igrale odbojko.
Andrej Petelinšek

Športno razpoloženi pa niso bili vsi udeleženci: "Včasih smo se redno udeleževali Športnega vikenda, zdaj pa smo imeli nekaj let pavze. Je pa res, da nismo preveč športni, še najbolj veseli smo sedežnice, s katero se peljemo tudi dol. Bi šli vse do vrha, pa žal letos to ni mogoče," je povedala Maja, ki je na Trikotno jasno prišla skupaj s hčerko.

S Trikotne jase so se spuščali tudi s PohorJetom.
Andrej Petelinšek

Pestro pa je bilo dogajanje tudi na Športnem letališču v Skokah, kjer je Letalski center Maribor ponujal panoramske polete z motornimi in jadralnimi letali. "Z družino smo prišli na panoramski polet z letalom in je bilo res super, še posebno, ker je bilo prvič. Je pa bilo kar vetrovno, zato smo bili deležni tudi nekaj turbulenc, a nič hujšega," je povedal Vladko Petrušev. Njegov sin pa je dodal, da ga je najbolj navdušil vzlet: "Malo me je bilo strah, je pa bilo vseeno zanimivo."

Vkrcanje na letalo pred panoramskim poletom
Andrej Petelinšek

Drugi pa so prišli le na ogled. "Z otroki smo prišli samo od blizu pogledat letala. Nič skakanja in letenja, osebno namreč nisem preveč navdušen nad letenjem," je povedal Matej iz Skok.

Fantje so igrali nogomet.
Andrej Petelinšek

Športnega vikenda se bo mogoče udeležiti tudi v nedeljo. Več o programu najdete na tej povezavi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta