(FOTO) Veter povzročal preglavice tudi v Mariboru in na Pohorju

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
04.02.2023 16:56

V mestu je prevračal panoje in senčnike, lomil veje, na Mariborskem Pohorju pa oteževal obratovanje nekaterih žičnic

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Irena Porekar Kacafura

V večjem delu države piha močan veter, sunki vetra pa presegajo 70 km/h, zato je Arso izdal oranžno opozorilo. Veljalo bo do jutri. V Mariboru in njegovi okolici so močni sunki vetra lomili predvsem veje. V središču mesta je veter pred nekaterimi gostinski lokali prevračal panoje, podiral na tla senčnike. Korito z zeleno zasaditvijo je na zunanji terasi kavarne na Partizanski cesti padlo na ograjo in zdrobil steklo v njej, vendar so škoda že kmalu odstranili.

Andrej Petelinšek

O izrednih vremenskih razmerah pa so danes poročali tudi iz Mariborskega Pohorja, kjer je veter podrl tudi drevesa. Obratovanje nekaterih žičnic, predvsem sedežnice in krožne kabinske žičnice, je oteževal močan veter, zato so smučarje ob zaustavitvah, ki so bile potrebne zaradi varnostnih razlogov, kot so pojasnili, prosili za razumevanje. Ob ustavitvi gondole pa so smučarje in pohodnike v dolino odpeljali z avtobusi. Med smučarji, ki so se nadejali prijetne sobotne smuke, je bila tudi Melita Hribernik iz Maribora, ki se je na Areh odpravila z družino. "Sunki vetra so bili tako močni, da smučanje z otrokom, ki je začetnik, ne bi bilo varno, zato smo se nemudoma odpravili nazaj v dolino, podobno pa so storili številni smučarji," nam je povedala Hribernikova. Ali je močan veter v mestu ali okolici povzročil resnejše težave, smo preverili tudi na regijskem centru za obveščanju, kjer so nam zatrdili, da do 15. ure niso bili obveščeni o hujših težavah.

Otežena je bila tudi smuka na Mariborskem Pohorju.
Sašo Bizjak
Močni sunki vetra so na Mariborskem Pohorju podirali drevesa. 
Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta