(FOTO) Vpliv snežnih razmer v Mariboru: Pri vožnjah mestnih avtobusov prihaja do zamud

MBK
19.01.2024 11:33

V današnjem zasneženem jutru je zimska služba Nigrada vse svoje plužne in posipne enote napotila na teren že ob 5. uri. Tako je od zgodnjega jutra na terenu aktivnih 80 plužnih in posipnih enot ter 8 ročnih ekip.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

V današnjem zasneženem jutru je zimska služba Nigrada vse svoje plužne in posipne enote napotila na teren že ob 5. uri. Tako je od zgodnjega jutra na terenu aktivnih 80 plužnih in posipnih enot ter 8 ročnih ekip, so sporočili iz Javnega holdinga Maribor. "Zimska služba na območju Mestne občine Maribor je v obdobju zimske sezone organizirana 24 ur na dan. To pomeni, da v okviru neprekinjenih dežurstev nenehno spremlja stanje na cestah in v najkrajšem mogočem času vpokliče posipalce za preprečevanje poledice oziroma plužne enote za odrivanje snega in plundre z vozišč," so zapisali in dodali dežurno telefonsko številko 02 45 00 385.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Čiščenje avtomobila v Mariboru
Andrej Petelinšek

V holdingu vse Mariborčane prosijo, da svoja vozila v času snežnih padavin, če je le mogoče, odstranijo z javnih površin in tako enotam zimske službe omogočijo normalen potek dela pri izvajanju zimskih vzdrževalnih del. Pluženje v ožjih ulicah namreč zaradi parkiranih vozil v strnjenih naseljih velikokrat ni izvedljivo.

Andrej Petelinšek
Zima nam je dala nekaj snega in še manj mraza, na katerega smo upravičeno čakali.
Andrej Petelinšek
Maribor
Andrej Petelinšek

Podjetje Snaga pa sporoča, da današnje snežne razmere vplivajo na redni odvoz odpadkov. "Zaradi morebitnih težav pri dostopu do posameznih območij in nevarnih cestnih razmer bo odvoz danes morda opravljen pozneje kot običajno ali bo celo odpadel. Snagine ekipe se trudijo, da odvoz odpadkov poteka po predvidenem urniku, vendar jim to okoliščine na posameznih območjih otežujejo. Varnost zaposlenih je na prvem mestu, zato podjetje svoje uporabnike danes in tudi v naslednjih dneh prosi za razumevanje, če bodo posode za odpadke ostale neizpraznjene. V primeru, da odvoz zaradi neugodnih vremenskih razmer ne bo izvršen, ga bodo opravili takoj, ko bo to mogoče."

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Kljub morebitni zamudi ali odpovedi odvoza Snaga prosi uporabnike, da še vedno pripravijo svoje odpadke v skladu z običajnimi smernicami in jih pustijo na mestu, ki je čim bolj dostopno smetarskemu vozilu.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinsek

Močnejše sneženje danes vpliva tudi na mestni potniški promet, ki ga izvaja Marprom. Pri vožnjah mestnih avtobusov tako na nekaterih linijah prihaja do zamud, ki so posledica razmer na cesti. Poleg tega linija številka 7 v jutranjih in dopoldanskih urah ni vozila v Morski jarek. "Zahvaljujemo se za razumevanje in sodelovanje v teh nepredvidljivih razmerah. Skupaj bomo premagali te izzive in poskrbeli za nemoten promet ter odvoz odpadkov, ko bodo razmere to dopuščale," so še zapisali v Javnem holdingu Maribor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta