Izpred šole v Slivnici ukradli kip partizana

Igor Selan Igor Selan
09.08.2023 16:55

Neznanci so izpred osnovne šole v občini Hoče - Slivnica ukradli kip Franca Lešnika Vuka, po katerem je šola poimenovana. Poskušali so ukrasti tudi kip Karla Glaserja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bronasti kip dr. Karola Glaserja je občina po neuspešnem poskusu kraje ta teden s trga začasno umaknila
Občina Hoče-slivnica

Da nepridipravi nikoli ne počivajo, kažeta zadnja primera iz občine Hoče-Slivnica. Od tam sporočajo, da so neznanci izpred tamkajšnje osnovne šole predvidoma v noči iz 12. na 13. julij ukradli kip partizana Franca Lešnika Vuka, po katerem je šola poimenovana. Ob tem pa so poskušali ukrasti tudi bronasti kip Karla Glaserja, književnega zgodovinarja rojenega 1845 v Hočah, ki stoji na po njem poimenovanem trgu v Hočah.

"Vedno znova smo presenečeni in hkrati razočarani nad tem, kakšno škodo lahko naredi posameznik ali skupina ljudi. Skulpturo smo iz preventivnih razlogov v sredo umaknili iz trga in jo bomo v najkrajšem možnem času ponovno varno postavili. Spomenike postavljajo organizacije, združenja ali posamezniki v spomin na osebe oziroma dogodke, ki se jih je potrebno spominjati in ne smejo utoniti v pozabo. Žal nam je, da moramo poročati o takšnih dejanjih, ki jih lahko preprečimo tudi s pomočjo vseh nas," še sporočajo iz občine Hoče - Slivnica, kjer hkrati prosijo vse občanke in občane naj bodo pozorni in vsak tak dogodek takoj sporočijo ali na Policijsko postajo Rače (telefon 02 607 38 00) ali na Občino Hoče – Slivnica (telefon02 616 53 25). 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta