Janša in Arsenovič na kosilu v Hotelu Arena predvsem o vlaganjih v UKC

Igor Selan Igor Selan
30.06.2021 16:44
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Delovnega kosila v Hotelu Arena s premierjem Janezom Janšo so se med drugimi udeležili mariborski župan Saša Arsenovič, oba podžupana Samo Peter Medved in Gregor Reichenberg, vodja županovega kabineta Jelka Vrečko in mariborski poslanec SDS Dejan Kaloh

V Mariboru in regiji je danes potekal delovni obisk vlade, v okviru katerega sta se na delovnem kosilu v Hotelu Arena pod Pohorjem sešla tudi predsednik vlade Janez Janša in mariborski župan Saša Arsenovič. "Mislim, da smo dosegli predvsem eno veliko obojestransko razumevanje, da imamo vsi iste cilje, tako država kot lokalna skupnost. Utrjujemo sodelovanje, ki je bilo v tem mandatu sicer že večkrat izkazano, govorim predvsem o Dvorani Tabor in Centru Rotovž. Podobno, kot smo slednjega, želimo rešiti tudi vprašanje tunela. S premierjem smo ob tem reševali rešitve na področjih, kjer bo potrebno probleme reševati medresorsko, z več ministrstvi, kot na primer vprašanje Piramide," je po kosilu povedal Arsenovič. 

Da sta premier in župan govorila o 10 milijonov evrov vredni nabavi raziskovalne opreme za Univerzo v Mariboru ter 3,4 milijone evrih, ki naj bi jih vlada namenila za odpravljanje prostorskih težav Srednje šole za gostinstvo in turizem, pa je povedal mestni svetnik SDS Alen Filipović.

Tema pogovorov naj bi bila, tako Filipović, tudi kohezijska sredstva, predvsem o preselitvi pljučnega oddelka UKC Maribor ter ureditvi prostorov negovalne bolnišnice na Pohorju: "V SDS želimo delati najboljše za Mariborčane, prizadevamo si za uresničitev projektov, ki so za mesto najpomembnejši. Vlada je za mesto v zadnjem času že pokazala posluh, govorim o denarju za prenovo Dvorane Tabor in gradnjo Centra Rotovž, in upamo, da se bo tudi mesto potrudilo delati še bolje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta