Kantavtorji bodo v soboto igrali na ulicah Maribora

Nina Ambrož Nina Ambrož
30.08.2024 08:00

Nastopili bodo Peter Andrej, Tadej Vesenjak, Pat Tern, Anita Šunjić in Vedran Ivorek. Častni gost bo Miodrag Jakšić

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tadej Vesenjak
Marko Vanovšek

Prihodnjo soboto, 7. septembra, se bo po mariborskih ulicah razlegala avtorska glasba. Prisluhniti bo mogoče različnim kantavtorjem, ki bodo krožili med tremi prizorišči. Med 11. in 23. uro se bodo na Vetrinjski, Gosposki in Slovenski ulici predstavili s tako imenovanim igranjem na klobuk. Nastopili bodo Peter Andrej, Tadej Vesenjak, Pat Tern, Anita Šunjić (Bosna in Hercegovina) in Vedran Ivorek (Hrvaška). Častni gost bo pesnik in književnik Miodrag Jakšić iz Beograda, ki je ustanovitelj Beograjskega festivala za kantavtorje. Večerni dogodek, na katerem se zberejo vsi glasbeniki in običajno ponovijo dnevne nastope, bo v Vetrinjskem dvorcu med 20. in 23. uro.

Festival S.O.S. Maribor, Sound of Streets, poteka od leta 2015 in je zaživel s pomočjo prostovoljcev in donatorjev. Spodbuditi želi dogajanje v mestu, ljudem približati kakovostno avtorsko glasbo, kantavtorjem pa omogočiti javni nastop.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta