Kdaj večja zdravstvena postaja v Račah?

Občina Rače - Fram želi do konca leta razširiti zdravstveno postajo in v občino pripeljati pediatra, dodatnega zobozdravnika. Od maja že deluje nova ambulanta družinske medicine

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Delo v razširjenem domu zdravja naj bi se pričelo maja 2025. 
Občina Rače - Fram

Eden večjih projektov v občini Rače - Fram je širitev zdravstvene postaje v Račah. Konec minulega leta je občinski svet potrdil idejno zasnovo širitve objekta, ki so ga zgradili leta 2015 na lokaciji starega vrtca. Na 600 kvadratnih metrih bruto tlorisne površine načrtujejo nove prostore splošne ambulante (nov dodatni družinski zdravnik z dvema referenčnima ambulantama), zobozdravstvene ambulante (nov dodatni zobozdravnik), povsem na novo bodo v občini prostori pediatrične ambulante in pa laboratorij. V Rače je maja letos že prišla nova zdravnica Barbara Pernek in deluje nova ambulanta družinske medicine.

S širitvijo bodo nekateri bližnji stanovalci izgubili vrt, ki ga že več let obdelujejo. "Zdravstvena postaja ima prednost. Vrsto let so vrtove lahko koristili brez najemnine. Občina drugih zemljišč nima, če bi jih imeli, bi jim jih z veseljem oddali," pravi župan Samo Rajšp.

Občina Rače - Fram ima zaradi nenehnega priseljevanja vse več prebivalcev, po zadnjih podatkih jih je že več kot 8000 ali tisoč več kot ob odprtju zdravstvenega doma pred devetimi leti, zato so nastale potrebe po dodatnih (zobo)zdravnikih in drugih zdravstvenih storitvah, tudi pediatru. Zdravstveni dom v Račah deluje na 524 kvadratnih metrih, razširili pa bi ga še za 488 kvadratnih metrov, za kar bi porabili 1,2 milijona evrov z davkom, dobro polovico pa bi financiralo ministrstvo za zdravje. "Želim si, da imamo do konca decembra objekt pod streho in da objekt predamo v uporabo do maja 2025," napoveduje župan. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta