Kdo je Tomaž Kavnik, ki so ga danes postavili na čelo Nigrada?

MBK
14.02.2023 19:15

Nadzorni svet Nigrada je za v. d. direktorja soglasno imenoval Tomaža Kavnika za šest mesecev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Javno podjetje Nigrad, ki ima 240 zaposlenih, bo z marcem vodil Tomaž Kavnik.
Andrej Petelinšek

Nadzorni svet javnega podjetja Nigrad iz Skupine Javni holding Maribor je na današnji izredni seji za v. d. direktorja podjetja soglasno imenoval Tomaža Kavnika za obdobje šestih mesecev. Funkcijo v. d. direktorja družbe bo nastopil s 1. marcem, so sinoči sporočili iz holdinga. Nadzorni svet, ki mu predseduje Gregor Ficko, bo javni razpis za štiriletni mandat direktorja s polnimi pooblastili objavil najkasneje do 31. maja.

Potem ko se je direktorju Matjažu Krevlju konec leta 2022 iztekel mandat in vnovič ni kandidiral, primernega direktorja pa niso našli, je vodenje Nigrada prevzel direktor Javnega holdinga Maribor Andrej Rihter.

V predstavitvi novega vodje so zapisali, da je Tomaž Kavnik po poklicu univerzitetni diplomirani inženir gradbeništva. Dodiplomski študij je zaključil na konstrukcijski smeri Fakultete za gradbeništvo Univerze v Mariboru, strokovno se je izpopolnjeval na fakulteti za gradbeno inženirstvo univerze v Dresdnu. "V svoji 16-letni karieri je sodeloval pri številnih zahtevnih investicijskih projektih, od prometne in komunalne infrastrukture do izgradnje stanovanjskih in športnih objektov. Samo na širšem območju Mestne občine Maribor je bil kot vodja projektov vključen v gradnjo za mesto pomembne cestne in železniške infrastrukture, kot so mariborska vzhodna avtocesta skozi Vodolsko dolino, cesta pod Malečniškim hribom, železniški podvoz na Ljubljanski cesti, železniški odsek Maribor-Pesnica (viadukt Pesnica, predor Pekel). Omeniti velja še gradnjo severnega dela 3. razvojne osi med Velenjem in Slovenj Gradcem (viadukt Jenina, cestna in komunalna infrastruktura) ter posodobitev železniške proge Pragersko-Hodoš (premostitveni objekti, cestne deviacije, komunalna infrastruktura)." Ob operativnem vodenju gradbenih projektov se je Kavnik ukvarjal z uvajanjem digitalizacije v notranje sisteme podjetij, sistemizacijo kadrovskih procesov, vodenjem projektive, razvoja in nabave ter drugimi pomembnimi procesi. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta