Kmalu kolesarsko povezana Maribor in Ruše

Aljaž Jug
28.04.2019 00:31

Tačas gradijo obsežen montažni most pri železniški postaji Bistrica ob Dravi. Ostalo je le še nekaj segmentov, da bo kolesarska pot med Rušami in Mariborom v celoti urejena.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nov most pri železniški postaji v Bistrici ob Dravi ni majhen zalogaj.
Občina Ruše

Kolesarska pot med občino Ruše in Mestno občino Maribor dobiva končno podobo. V kraju Bistrica ob Dravi v občini Ruše potekajo obsežna dela na premostitvenem objektu čez potok Bistrica, kar pomeni odpravo še zadnje ovire za dokončanje kolesarske poti od Ruš do železniške postaje v Bistrici ob Dravi.
S tem bo po zaključku gradnje te kolesarske poti, začetek je bil pred dobrim letom, zgrajena celotna kolesarska pot od Ruš do meje z občino Maribor, ki meri skupno 5,8 kilometra.
Prejšnji župan Uroš Razpet je bil (pre)optimističen, saj je ocenjeval, da bo pot zaključena že jeseni lani. Toda zapletalo se je tudi z odkupi zemljišč itd. Investitor izgradnje je namreč Direkcija RS za infrastrukturo, Razpet pa je takrat ocenjeval, da lahko občina postopke hitreje izpelje. Svoj sofinancerski delež v višini štirih odstotkov vrednosti investicije je namreč ruška občina poravnala z zagotovitvijo projektne dokumentacije in vodenjem izvedbe investicije.

Kmalu bodo s toplim vremenom poti polne kolesarjev.
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta