Koncert za družino z Bezene, ki je v požaru izgubila hišo

Aljaž Jug
24.12.2018 14:02

To soboto bo dobrodelni koncert za štiričlansko družino Brus z Bezene, ki je pred dvema tednoma zaradi požara izgubila streho nad glavo. Donirate lahko tudi preko Rdečega križa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Božični in novoletni prazniki na žalost niso najbolj mirni za vse. Med njimi je tudi štiričlanska družina Brus iz Bezene, ki jim je 14. decembra požar uničil dom in gospodarski objekt. Božiča, kot so ga pričakovali, tako niso imeli. Kratki stik v električni napeljavi je zanetil požar na objektu, ki ga je oče družine Robert Brus ravnokar dokončal. Požar je povsem uničil leseno lopo, streho in mansardo stanovanja, v kateri sta otroški sobi, ter deloma poškodoval tudi bivalne prostore v pritličju stanovanjske hiše. Hiša je potrebna celovite obnove; za bivanje je neuporabna, saj je tudi prepojena z vodo.
Občina Ruše je družino, v kateri sta tudi dva šoloobvezna otroka, 12 in 16 let stara fanta, začasno namestila v hotelu Veter. Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Maribor pa je za zbiranje denarja odprl transakcijski račun, na katerega lahko nakažete denar in s tem finančno izjemno pripomorete družini, ki se je znašla v resnih težavah. Vsak od nas lahko namesto popolnoma novih lučk na novoletni jelki ali (pre)dragih daril za najdražje prispeva kak evro ne glede na to, iz katere občine smo. Vsi, ki finančno ne zmorete pomagati, pa lahko pomagate tudi tako, da na recepciji hotela Veter pustite kakšno dobrino, ki bo družini prišla še kako prav. Dobrodošli so tudi oblačila in čevlji ter vsaka fizična pomoč, ki jo družina potrebuje na kraju požara. Hvala vsem, ki boste pomagali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta