Letni oder Ruše: Letošnji festival bo zaradi korone bolj romantičen

Rebeka Lepej
13.07.2020 17:01

Dogajanje na ruškem festivalu bo zaradi nestabilne situacije s koronavirusom strnjeno v dneh med 13. in 16. avgustom. Organizatorji bodo poskrbeli za varnost in zdravje obiskovalcev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Običajno so v amfiteater lahko sprejeli voč kot tisoč ljudi, letos pa so morali omejiti število vstopnic na 500.
Nejc Ketiš

Osrednje dogajanje že 21. Letnega odra Ruše, festivala v organizaciji javnega zavoda Center za mlade Ruše (Cezam), bo tudi letos na odru v kamnitem amfiteatru sredi gozda, kjer bodo med 13. in 16. avgustom gostili glasbenike, igralce in stand-up komike. Kot pravi vršilka dolžnosti direktorja Cezama Lucija Smolnik, je bilo za letošnjo izvedbo dogodka potrebno veliko prilagajanja in kreativnosti. Največ težav pri organizaciji so jim predstavljali omejitev števila obiskovalcev in številne spremembe določil s strani države, na katere so se morali vsakodnevno prilagajati.

Preusmeritev v akustične izvedbe koncertov

​"Običajno smo v amfiteater lahko sprejeli več kot tisoč ljudi, letos pa smo morali omejiti število vstopnic na 500. Kljub temu imamo srečo, da nam prizorišče omogoča, da lahko zadostimo zahtevam NIJZ in tako obiskovalcem omogočimo, da uživajo na dogodkih," je pojasnila Smolnikova.

Letni oder Ruše
Nejc Ketiš

Od Mi2 do Tadeja Toša

Dogajanje na glavnem odru bodo v četrtek, 13. avgusta, z akustičnim koncertom odprli člani zasedbe Mi2. Koncert, ki je hkrati tudi otvoritev 18. Kantfesta, bo ob 21. uri. Pri organizaciji pa niso pozabili niti na najmlajše obiskovalce, ki jih bo na dan otvoritve ob 18. uri na prizorišču v Športnem parku Ruše zabaval Challe Salle.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta