Maribor dobiva prvi pasji park. Kje bo, kdaj in kakšen?

09.10.2021 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prvi uradni pasji park v mestu bo med Vojašnico generala Maistra in športnimi površinami Športa Maribor. Foto: Igor NAPAST
Igor Napast

Lastniki psov v Mariboru že vrsto let čakajo na ustrezen prostor, kjer bi lahko svoje ljubljenčke spustili s povodca. In kot sporočajo z mariborske občine, ga bodo v kratkem končno dobili. Prvi uradni pasji park v mestu bo velik tisoč kvadratnih metrov, svoje mesto pa bo našel na Taboru, med Vojašnico generala Maistra in športnimi površinami Športa Maribor. Vlogo za pridobitev gradbenega dovoljenja je občina že oddala, uredila pa ne bo le parka, ki bo ograjen in bo razdeljen na dva dela, za majhne in za velike pse, ampak tudi nove poti ob parku, postavili bodo klopi in zasadili grmovnice. Dela naj bi se začela konec tega meseca, park pa bodo predvidoma odprli novembra. Za vsa dela je v proračunu predvidenih 30 tisoč evrov.

Čeprav je župan Saša Arsenovič lani presenetil z namigom, da bi pasji park lahko bil plačljiv, z občine zdaj sporočajo, da bo njegova uporaba brezplačna.

Maribor je sicer pasji park že imel, a je bil ta postavljen na črno. Leta 2015 ga je v Parku mladih pri Srednji šoli za oblikovanje uredil ustanovitelj Klinike za zdravljenje favšije Jurij Pahernik, a so ga lani, tudi zaradi pritožb bližnjih stanovalcev, zaprli. Na zemljišču, ki je v lasti države, upravlja pa ga Izobraževalni center Piramida, načrtujejo gradnjo športne dvorane in zunanjega športnega igrišča za Srednjo šolo za oblikovanje in IC Piramida. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta